Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Ako to, že vyzerá o 20 rokov mladšie? Vyskúšajte beauty tipy Penélope Cruz aj vy!
Zdielať na

Ako to, že vyzerá o 20 rokov mladšie? Vyskúšajte beauty tipy Penélope Cruz aj vy!

Zdroj: Profimedia

Hocí má už po päťdesiatke, vyzerá oveľa mladšie a rozhodne to nie je vďaka estetickým zákrokom. Na čo sa španielska kráska spolieha?

Penélope Cruz (50) vyrastala v rodine, ktorá vlastnila salón krásy, tak mohla už od detstva pozorovať svoju mamu pri práci a veľa sa od nej naučila. “Všímala som si, ako ženy odchádzali narovnanejšie a s lepším pocitom zo seba,“ povedala Penélope, ktorá má na krásu rokmi overené tipy, na ktoré nedá dopustiť, píše newbeauty.com.

Deň začína cvičením a meditáciou 

Vedeli ste, že Penelope bola v minulosti baletkou? Tanec študovala 17 rokov, potom sa jej vášňou stalo herectvo. Tancu vďačí za svoju štíhlu postavu, disciplínu aj držanie tela. Teraz sa udržuje vďaka silovému tréningu a ľahšiemu kardiu. Cvičenie vníma aj ako formu aktívneho odpočinku, ktoré dopĺňa dostatkom spánku a tiež meditáciami. Spí väčšinou 7-8 hodín denne, a keď sa nikam neponáhla, rada cvičí ráno.  

Kvalitná strava je základ 

Čo sa týka stravy, vynecháva lepok, pretože je naň alergická, a tiež sa naží minimalizovať cukor a mliečne výrobky. Zameriava sa na proteín, ovocie a zeleninu a na čo najzdravšiu voľbu potravín. Kedysi vyfajčila niekoľko cigariet denne, ale keď zistila, že bez cigariet má lepšiu pleť, prestala. Snaží sa vyhýbať aj alkoholu. Cruz prezradila, že zdravé raňajky sú kľúčom k začatiu jej dňa, pričom ako hlavné jedlo uviedla vajcia, ovocie, domáce cereálie alebo špaldový toast a niekedy aj zelerovú šťavu. „Milujem jesť zdravo. Nedržím žiadnu konkrétnu diétu, ale milujem organické, zdravé jedlo,” povedala Penelope.

Starostlivosť o pleť je jednoduchá a efektívna 

Herečka sa vyjadrila, že je veľmi disciplinovaná, pokiaľ ide o zdravie pokožky, pred spaním si  dôkladne odstráni mejkap a počas dňa si vždy aplikuje krémy s krému s SPF. Proti starnutiu bojuje pomocou liftingových sér, ktoré sú súčasťou jej dennej rutiny, občas pleti dopraje kvalitnú hydratačnú masku. Tiež podporuje svoj lymfatický systém a vyplavovanie toxínov používaním kefy, ktorou masíruje pokožku na sucho. 

Suchý šampón vždy po ruke 

Penelope so vzhľadom vlasov príliš neexperimentuje. Drží sa hnedej farby a občas si spraví ofinu, ktorá ju ešte viac omladí. Poslednou väčšou zmenou bolo pár blond prúžkov a mikádo. Vyžehlené vlasy však príliš nenosí, skôr sú pre ňu typické nedbalé vlny. Najradšej si necháva vlasy prirodzene uschnúť, a keď im chýba objem, siahne po suchom šampóne. 

Penélope Cruz priznala, že predtým ju starnutie desilo, teraz už vôbec. Päťdesiatka je podľa nej skvelou príležitosťou na oslavu, znamená to, že je tu a zdravá, tak si to váži! Ktovie, možno aj toto je jedno z tajomstiev, prečo vyzerá tak dobre. S pribúdajúcim vekom sa jednoducho zmierila a nemá z neho strach... 

Súvisiace články

Najčítanejšie