Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
5 výhod kávy pre vlasy: Dodá im zdravie, oživí farbu a podporí ich rast
Zdielať na

5 výhod kávy pre vlasy: Dodá im zdravie, oživí farbu a podporí ich rast

Zdroj: Profimedia

Obľúbený kofeínový nápoj nás dokáže nakopnúť a dodať energiu, no možno ste netušili, že káva má blahodárne účinky aj na našu korunu krásy.

Vedeli ste, že váš obľúbený raňajkový štartér má obrovské výhody aj pre vaše vlasy? Nechajte si vašu hrivu aspoň chvíľu oddýchnuť od komerčných produktov plných chémie a siahnite po káve, ktorá im dodá zdravie a zlepší ich kvalitu prírodným spôsobom.

Čo na krásne a zdravé vlasy radí odborníčka?

Výhody kávy pre vlasy  

Káva je bohatá na množstvo živín a vitamínov, ktoré sú pre vaše vlasy dobré z viacerých dôvodov. Štúdie ukázali, že kofeín má schopnosť stimulovať a podporovať rast vlasov, dokáže zastaviť ich vypadávanie a tiež im prírodným spôsobom dodá sýtu farbu a lesk, informuje portál myglamm.com.

1. Pomáha obnoviť rast  

Použitie kávy na vlasy pomáha stimulovať vlasové folikuly a urýchľuje rast vlasov. Kofeín tiež zlepšuje krvný obeh vo vašej pokožke hlavy, čo zase umožňuje, aby sa živiny dostali k pokožke hlavy efektívnejšie. Výsledkom je rýchlejší rast a zdravšie vlasy.   

2. Dodá im hebkosť a lesk  

Ak majú vaše vlasy tendenciu vyzerať matne a vysušene, aj tu pomôže káva. Antioxidanty prítomné vo flavonoidoch pôsobia nielen ako prírodný vlasový kondicionér, ale tiež pomáhajú podporovať rast vlasov a zanechávajú vlasy na dotyk hebké a hladké a budú sa aj ľahšie upravovať.  

3. Funguje ako prírodné farbivo  

Káva je skvelým spôsobom, ako zamaskovať šediny bez použitia farby. Prírodný spôsob farbenia vám síce nevydrží tak dlho, ale bez poškodenia vlasov a pokožky ho môžete opakovať aj častejšie.  

4. Detoxikuje pokožku hlavy  

Použitie kávy na vlasy ako píling pomáha detoxikovať pokožku hlavy a dôkladne ju vyčistiť. Tým sa zbavíte nahromadenia zvyškov produktov aj prebytočného mazu a tiež podporíte zdravú pokožku hlavy. 

5. Pomáha lepšie rozčesávať

Jednou z výhod kávy pre vlasy je, že ich pomáha zmäkčiť, vďaka čomu je rozčesávanie vlasov bez akéhokoľvek poškodenia oveľa jednoduchšie. Vyskúšajte ich po umytí jednoducho postriekať kávou pomocou rozstrekovača.  

unsplash/jakub-kapusnak

3 tipy, ako použiť kávu na vlasy 

Oplachová kúra  

Kávový oplach je skvelý, keď chcete rýchlo očistiť pokožku hlavy, podporiť jej prekrvenie alebo zjemniť či uhladiť vlasy.  

Budete potrebovať:   

  • 2-4 šálky uvarenej kávy (vychladenej)  
  • Fľašu s rozprašovačom  
  • Starý uterák  

Postup: Do rozprašovača nalejte vychladenú uvarenú kávu. Po umytí vlasov šampónom a kondicionérom si nastrikajte kávu do vlasov, vmasírujte do pokožky a zabaľte vlasy do starého uteráka. Nechajte pôsobiť 20 minút a následne opláchnite vlažnou vodou a vlasy osušte.  

Kokosová maska s kávou  

Táto maska na vlasy využíva silu kokosového oleja a kávy a zanecháva vlasy zdravé a hladké. Pravidelné používanie tiež pomáha urýchliť rast vlasov a zabraňuje ďalšiemu vypadávaniu vlasov.  

Budete potrebovať:   

  • ¼ šálky kokosového oleja 
  • 1 PL kávy v prášku 

Postup: Zahrejte kokosový olej, aby bol teplý, nie však príliš horúci. Pridajte lyžicu kávového prášku a premiešajte, aby ste vytvorili pastu. Vmasírujte pastu do korienkov vlasov a nechajte pôsobiť asi 15 minút. Vlasy si následne umyte šampónom a nechajte vysušiť.  

Kávová maska so žĺtkom  

Množstvo proteínov v tejto maske pomáha posilniť vaše vlasy, predchádza štiepeniu končekov, napraví poškodenia a ešte oveľa viac.   

Budete potrebovať:    

  • 1 PL kávového prášku  
  • 1 vaječný žĺtok 

Postup: Zmiešajte kávu so žĺtkom a šľahajte, kým sa nevytvorí pasta. Naneste ju na pokožku hlavy a do dĺžok vlasov, dobre premasírujte a nechajte hodinu pôsobiť. Umyte vlasy vlažnou vodou a jemným šampónom a nechajte vyschnúť.  

Profimedia

  

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie