Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Bezchybný a prirodzený vzhľad? Tento HOT trend v líčení si zamilujete
Zdielať na

Bezchybný a prirodzený vzhľad? Tento HOT trend v líčení si zamilujete

Zdroj: Instagram/emilietommerberg

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov prirodzeného líčenia, rozhodne by vám nemala uniknúť technika, ktorú si obľúbili aj mnohé známe celebrity.

Metóda líčenia “underpainting” sa stala virálnym hitom na sociálnych sieťach a radí sa medzi najväčšie trendy v líčení pre tento rok. V čom spočíva jej kúzlo?  

Technika underpainting sa stala virálom hneď po tom, čo ju na sociálnych sieťach zverejnila make-up artistka Mary Philips. Tá pravidelne líči celebrity ako Hailey Bieber, Jennifer Lopez alebo Kendall Jenner. Underpainting make-up je ideálny pre všetkých milovníkov prirodzeného líčenia. V čom sa líši od klasického nanášania make-upu?  

Tajomstvo spočíva v poradí, v ktorom produkty vrstvíme na tvár. Správnym postupom tak pôsobí pleť prirodzenejším dojmom, je svieža a žiarivá.  

Underpainting krok za krokom  

Úplným základom je dokonale pripravená pleť. Nezabudnite, že musí byť hydratovaná, aby sa netvorili suché miesta. Hydratačné sérum a pleťový krém sú tak nenahraditeľné.  

Ako prvé nanášame na pleť korektor, pomocou ktorého zamaskujeme nedokonalosti, ako sú napríklad kruhy pod očami, pupienky alebo podráždené miesta. Nasleduje kontúrovanie. V tomto prípade je vhodný krémový bronzer, ktorý sa dobre nanáša a taktiež rozotiera. Aplikujeme ho na čelo, nos, lícne kosti a kontúru brady. S množstvom to však nepreháňame. Stále platí, že pleť musí pôsobiť čo najprirodzenejšie.

@emilietommerberg Finally trying the Mary Philips/Scott Barnes underpainting method. I loved it! Looks so natural and seamless. Products @Westman Atelier Face Trace Contour Stick in Truffle @Armani beauty Luminous Silk Concealer 4.5 @beautyblender Beauty Blender @Charlotte Tilbury Light Wonder in 6 @IT Cosmetics Heavenly Luxe Wand Ball Powder Brush #8 Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Beauty Blush Wand in Peach Pop Sensai Translucent Setting Powder #underpainting #maryphillips #scottbarnes ♬ Pink + White - Sped Up - Unanium & Speedy Audio

  

Nasledujú rozjasňovač a lícenka. Prvý spomínaný nanášame na lícne kosti, môžeme trochu pridať aj na špičku nosa. Potom aplikujeme lícenku. Všeobecne platí, že svetlým typom pristanú ružové tóny, brunetkám zase zlatohnedé alebo odtiene dočervena. Na úplný záver aplikujeme pomocou štetca tenkú vrstvu krycieho make-upu. 

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol ? #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Súvisiace články

Najčítanejšie