Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vydržali by ste týždeň bez šampónu? Pozrite sa, ako sa zmenili vlasy tejto ženy
Zdielať na

Vydržali by ste týždeň bez šampónu? Pozrite sa, ako sa zmenili vlasy tejto ženy

Zdroj: brightside.me

Denné umývanie vlasov nie je dobré ani zdravé a vlasová pokožka sa nám takto mastí ešte viac, no napriek tomu používa väčšina z nás šampón pričasto. Skúšali ste to zmeniť?

Princíp “NO 'POO” (bezšampónovej) metódy pravdepodobne poznáme všetci, ale len málokto by si na to trúfol. Ide o to, že keď prestanete používať šampón, vlasy sa skutočne začnú menej mastiť a naladia sa na akúsi “samoočistu.”

Ak by ste si to chceli vyskúšať, možno vám pomôžu skúsenosti a tipy tejto ženy, ktorá sa rozhodla urobiť si vlasový experiment. Polina si doteraz vlasy umývala takmer denne a takto to dopadlo, keď šampón nepoužila sedem dní.

Podmienkou bolo, aby aj s neumytými vlasmi vyzerala dobre a zvládla si spraviť vždy iný účes. Pozrite sa na výsledok!

1. deň: Dokonalo čisté vlasy

Prvé ráno som si vlasy umyla, dosušila fénom a upevnila sponkou. Čerstvo umyté vlasy netreba nijako špeciálne upravovať.

brightside.me

2. deň: Kučery

Vlasy som si natočila a prehodila som si cestičku na druhú stranu. Táto jednoduchá finta dodala vlasom objem a vyzerali stále super!

brightside.me

3. deň: Nízky cop

Vlasy mi zostali mierne zvlnené z predošlého dňa, takže nízky cop bol dobrou voľbou. Vlasy v cope mali stále objem, pri korienkoch som si ich jemne ponadvihovala, jemne zalakovala a aby som zamaskovala už viditeľné stopy mastnoty, nechala som si vo vlasoch slnečné okuliare.

brightside.me

4. deň: Priberaný vrkoč

Na štvrtý deň boli moje vlasy už v naozaj zlom stave. Aby som ich prebrala k životu a zamaskovala mastnotu, použila som suchý šampón, ktorý som naniesla ku korienkom. Vlasy som potom zaplietla do vrkoča a cítila som sa fajn. Dokonca som si išla takto aj zacvičiť.

brightside.me

5. deň: Polovičný drdol

Z predchádzajúceho dňa zostali moje vlasy zvlnené a tak som si spravila polovičný drdol a použila som malý trik, ktorý odvedie pozornosť od vlasov. Použila som výrazný rúž na pery!  

brightside.me

6. deň: Drdol

V tento deň sme oslavovali narodeniny môjho manžela a tak som si spravila elegantný účes. Aby mal môj drdol objem, použila som známu penovú výplň a pár pramienkov som si zľahka povyťahovala.

brightside.me

7. deň: Vlasové doplnky

Po týždni už bolo potrebné poriadne maskovanie a tak som siahla po šatke, ktorá je mimochodom stále trendy. Živé farby a vzory dokonale odpútali pozornosť od vlasov, ktoré už volali po šampóne.

brightside.me

Výsledky experimentu:

Hoci to bolo celkom náročné, výsledok vlasového experimentu hodnotím veľmi pozitívne.

  • Vlasy si oddýchli od každodenného umývania, fénovania a najmä od množstva kozmetických prípravkov.
  • Už po týždni som cítila, že mazové žľazy sa upokojili a vlasová pokožka sa mastila pomalšie.
  • Po krátkom vlasovom detoxe sú moje vlasy pružnejšie a dokonca majú krajší lesk.
  • Keď som si jednoducho začala vlasy umývať menej často, všimla som si, že vyzerajú zdravšie, prírodné mazivo sa rovnomerne „rozprestrie“ po celej dĺžke a končeky vlasov už nemám vysušené.
  • Začala som viac meniť účesy, využívam vlasové doplnky a aj okolie si všimlo, že moje vlasy vyzerajú lepšie ako predtým.

Čo na to poviete? Vyskúšali ste už vydržať aspoň týždeň bez šampónu?

 Pozrite si niekoľko tipov na super účesy, ktoré zvládnete za pár minút!

​ 

Súvisiace články

Najčítanejšie