Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dobrá fotka tváre je hotové umenie: Takto budete vyzerať super aj vy!
Zdielať na

Dobrá fotka tváre je hotové umenie: Takto budete vyzerať super aj vy!

Zdroj: brightside.me

Tiež ste so svojou fotografiou v pase či na iných dokumentoch, neboli nikdy spokojní? Poradíme vám malé triky, ako vyzerať na zábere tváre čo najlepšie.

Asi neexistuje veľa ľudí, ktorí sú úplne spokojní s tým, ako vyzerajú na formálnych fotografiách na rôznych osobných dokumentoch. V skutočnosti sa stačí vyvarovať niekoľkým najčastejším chybám a každý jeden môže vyzerať dobre. Spomeňte si pri najbližšom fotení na tieto tipy.

Nedvíhajte bradu príliš vysoko

To je jedna z najčastejších chýb. Snažíte sa sedieť rovno, ale zdvihnite bradu príliš vysoko. Výsledkom je, že vaše nozdry sa pozerajú priamo do kamery. Tento typ záberu  nevyzerá nikdy prirodzene a s výsledkom určite nebudete spokojní. Pokúste sa uvoľniť ramená a hlavu držte prirodzene.

brightside.me

Nehýbte hlavou dozadu

Nenakláňajte sa ani nepohybujte hlavou dozadu a späť, ľahko si vytvoríte nepeknú dvojitú bradu. Aby spodná časť tváre vyzerala lepšie, mierne posuňte bradu dopredu a hlavu mierne znížte.

brightside.me

​Vyhnite sa širokému úsmevu

Podľa moderných štandardov je široký úsmev nevhodný pre fotografie v oficiálnych dokumentoch vo väčšine krajín. Veľmi jemný úsmev, ktorý vám iba pozdvihne kútiky pier vyššie, je úplne ideálny.

brightside.me

Nemračte sa

Zamračené obočie môže pokaziť výslednú fotografiu ešte viac ako široký úsmev. Aby ste sa tomu vyhli, snažte sa mierne zdvihnúť obočie, akoby vás niečo prekvapilo. Ale uistite sa, že nevyzeráte príliš šokovane!

brightside.me

Nezabudnite na vlasy

Vyhnite sa rôznym komplikovaným účesom, najlepšie budete vyzerať s jednoducho upravenými vlasmi bez rôznych ozdôb a doplnkov. Muži, ktorí majú plešinu, by si mali dávať pozor, aby sa im hlava príliš neleskla.

brightside.me

Zvoľte prirodzený mejkap

Vyhnite sa perleťovým očným tieňom a trblietkam, tiež príliš výrazných rúžov a leskov na pery, pretože v jasnom svetle budete vyzerať zmaľovane a zbytočne staršie. Je lepšie zvoliť matné tóny a prirodzené líčenie.

brightside.me

Vyberte si vhodný outfit

Na väčšine fotografií sa spravidla vyžaduje iba vaša tvár, takže oblečenie nie je až také dôležité. Pozor však na rôzne doplnky – výrazné náušnice, retiazky, čelenky či kapucne, tomu sa úplne vyhnite. Obyčajné dobre padnúce tričko či sako tmavej farby vyzerá na formálnej fotografii najlepšie a rozhodne ním nič nepokazíte.  

brightside.me

Súvisiace články

Najčítanejšie