Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pripravte svoj šatník na jeseň: Do módy sa vracajú aj TIETO džínsy
Zdielať na

Pripravte svoj šatník na jeseň: Do módy sa vracajú aj TIETO džínsy

Zdroj: unsplash.com/michal-binkiewicz

Leto sa už pomaly chýli ku koncu a tak je najvyšší čas vymeniť, upratať a doplniť o nové kúsky aj svoj šatník. Pomôže vám s tým!

Nenechávajte tieto prípravy na poslednú chvíľu a nachystajte svoj šatník na jeseň ešte dnes! Ako na to?

Sezónne upratovanie skrine

Výmena šatníka je časovo náročnou aktivitou. Keď už sa k nej odhodláte, bolo by dobré ju s niečím skĺbiť. Začnite rovno aj s triedením oblečenia. Vyraďte to, ktoré už nevyužívate. Reorganizácia skrine je totiž ideálna na vytvorenie priestoru na nové kúsky. Tie staré potom môžete venovať napríklad na charitu alebo ich skúsiť predať. 

Marie Kondo, japonská poradkyňa v upratovaní a úspešná spisovateľka, radí, ako čo najefektívnejšie upratať nielen šatňu. Poznáme to všetci, každý má niekoľko kúskov, pri ktorých uvažuje nad tým, či ich vyhodiť, alebo si ich ešte nechať. Mária tvrdí, že je dobré položiť si pri upratovaní jednu dôležitú otázku: „Robí mi táto vec radosť?“ Ak je odpoveďou „nie“, je to jasný impulz na vyradenie daného kusu zo šatníka. Nechcete mať predsa doma niečo, čo vás nerobí šťastnými, však?

;

Ako uskladniť letné kúsky?

Nevyhnutným krokom je upratovanie letného a jarného oblečenia. Začnite tým, že všetko vyperiete. Niekomu sa to síce môže zdať ako zbytočná práca, avšak s príchodom budúcej letnej sezóny za túto činnosť budete vďační. V skrini totiž nájdete perfektne čisté oblečenie bez zbytočných nečistôt či zápachu. Rovnako tým predĺžite životnosť svojho oblečenia, ktoré vám poslúži aj počas ďalších sezón. 

unsplash.com/alyssa-strohmann

Top trendy na jeseň

Trendov tohtoročnej jesene je niekoľko, prevažne sa inšpirujú módou z 90. rokov. Vracajú sa napríklad džínsy s nízkym pásom alebo minisukne s čižmami, horúcim favoritom sú tie kovbojské. Pokiaľ preferujete skôr klasiku, tak vytiahnite nestarnúci trenčkot. Ten je stálym trendom a preto ho v obchodoch nájdete v rôznych prevedeniach aj materiáloch.

Veľkým trendom na jeseň 2022 sú výrazné kostýmy, zložené z dlhšieho saka v kombinácii s dlhými, dobre padnúcimi nohavicami. Ale úplne zabudnite na upnuté alebo úzke nohavice. V kurze sú široké, zvonové až úplne voľné (baggy) strihy.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Best__outfits (@best__outfits__)

Do kvalitného obleku určite zainvestujte, môžete ho totiž vynosiť niekoľko rokov na jeseň aj v zime a dá sa skvele kombinovať. Na večierok či na večeru budú trendy priesvitné blúzky alebo korzety, ktoré zaznamenali výraznú popularitu už toto leto. V sychravých dňoch sa potom zabaľte do nevšedných úpletov, ktoré vás nielen zahrejú, ale oslnia aj vaše okolie. 

Okrem toho je dôležité udržiavať si vlastný nadčasový šatník s takými kúskami, ktoré môžete kombinovať celoročne. Základom sú jednoduché kvalitné tričká neutrálnych farieb, dobre padnúce džínsy a spoločenské nohavice, ľahšie i teplejšie svetre a štýlová bunda.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marie Kondo (@mariekondo)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Best__outfits (@best__outfits__)

Súvisiace články

Najčítanejšie