Zatiahnuté
15°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Povedali jej, že na deti je stará: Po 29 pokusoch o umelé oplodnenie sa stal zázrak!
Zdielať na

Povedali jej, že na deti je stará: Po 29 pokusoch o umelé oplodnenie sa stal zázrak!

Zdroj: Profimedia

Lekári jej na úspešné tehotenstvo nedávali takmer žiadne šance, no ona sa svojho sna, stať sa mamou, odmietla vzdať. Toto je výsledok!

55-ročná Beth Hobson z Manchestru začala s umelým oplodnením pred pätnástimi rokmi napriek tomu, že mala len mizivú šancu na otehotnenie, píše Daily Mail. Na rady lekárov nedala a sna stať sa mamou sa nevzdala. Cesta to ale bola nesmierne tŕnistá.

Odmietala sa vzdať 

29 pokusov o umelé oplodnenie Beth vyšlo na viac ako 200-tisíc libier. Začala s ním v polovici roku 2009 a po 13 márnych pokusoch sa zadarilo a konečne otehotnela. Počas nasledujúcich 11 rokov porodila ešte ďalšie dve deti.  

Bohužiaľ však zažila aj niekoľko potratov. „Umelé oplodnenie vždy sprevádza strach. Nikdy neviete, či ultrazvuk nebude váš posledný. Ale ja som si vždy hovorila, že to všetko raz musí mať šťastný koniec,“ uviedla pre britské médiá Hobson.  

chcela všetkým, ktorí tvrdili opak, dokázať, že sa mýlia a že keď si niečo zachce, tak to dokáže. Beth spoznala svojho muža, pedagóga pre deti so špeciálnymi potrebami počas rande naslepo, ktoré pre nich prichystali kolegovia. Vzali sa o rok neskôr.  

Profimedia

Lekári jej dávali mizivé šance 

Pár sa hneď začal snažiť o bábätko, Beth si uvedomovala, že nie je najmladšia, a tak sa išla poradiť s lekárom, či môže otehotnieť prirodzenou cestou. Odpoveď bola devastujúca, Beth mala len 10 percentnú šancu na otehotnenie.  

Hneď po ceste domov začala hľadať kliniky na asistovanú reprodukciu. Hoci šance, že otehotnejú s pomocou, neboli oveľa vyššie, Beth bola veľmi odhodlaná.  

Vyskúšali kliniky v Nórsku, v Londýne, ale bez úspechu. Beth mala počas procesu veľké bolesti. Na klinike v gréckych Aténach zistili, že trpia imunofertilitou, stavom, keď imunitný systém omylom napáda reprodukčné bunky.  

Profimedia

Splnený sen 

Na štrnásty pokus Beth konečne otehotnela a v roku 2013 priviedla na svet syna Williama. William bol z trojčiat, dve z detí ale tehotenstvo bohužiaľ neprežili.  

O rok neskôr sa pár rozhodol, že chce Williamovi zaobstarať súrodenca. Obrátili sa opäť na kliniku v Aténach a v roku 2015 privítali druhého syna, Thomasa.  

Beth túžila po ďalšom dieťati, hoci jej v Aténach povedali, že je v 50 rokoch veľmi stará. Obrátila sa teda na kliniku na Cypre, ktorá sa špecializuje na staršie mamičky. Po pár nevydarených pokusoch v roku 2022 privítala dcéru Grace.   

Po treťom pôrode okamžite podstúpila čiastočnú hysterektómiu a ďalšie deti tak už mať nemôže. Rodičia sú šťastní, že majú troch zdravých potomkov. Finančne aj emočne náročný proces ich vyčerpal a museli dosť obetovať. Napríklad odpustiť si rodinné dovolenky, finančne im pomohli aj priatelia a rodina. Všetko ale podľa Beth stálo za to, nakoniec sa dočkala vysnívanej veľkej rodiny.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie