Zatiahnuté, dážď
13°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Ako si poradiť so záchvatmi hnevu u detí? 2-sekundový trik vraj zaručene funguje!
Zdielať na

Ako si poradiť so záchvatmi hnevu u detí? 2-sekundový trik vraj zaručene funguje!

Zdroj: Profimedia

Každý rodič vie, aké vyčerpávajúce a náročné to môže byť, keď vaše dieťa dostane extrémny záchvat hnevu, špeciálne keď sa to stane niekde na verejnosti. Ak ste v podobnej situácii totálne zúfalí, skúste použiť trik tejto mamičky.

Podľa detských psychológov sú extrémne záchvaty hnevu dôležitou súčasťou emočného a citového vývoja každého dieťaťa, dokonca sú v mnohom osožné, ale...

Ako to ustáť, keď dieťa začne silno vrieskať a hádzať sa o zem napríklad pri nákupe? Táto mamina a zároveň doktorka nedá dopustiť na trik, ktorý zaberie podľa jej slov za dve sekundy, píše The Sun. Čo poviete, vyskúšate to?   

Profimedia

Super trik na upokojenie dieťaťa   

Doktorka Chelsey Hauge-Zavaleta zverejnila na TiKToku trik, ktorá sama používa u svojho štvorročného dieťaťa a funguje vraj zaručene! 

Mamička vysvetlila, že celá finta spočíva v tom, že keď jej malá dcéra dostala záchvat hnevu, jednoducho nereagovala slovami, ale šokovaným výrazom tváre.  

Podľa doktorky to pomáha dieťaťu cítiť sa pochopené bez toho, aby ste situáciu príliš komplikovali slovami. “Prehnaný výraz tváre dáva malým deťom vedieť, že ich rodičia odzrkadľujú ich emócie, čo môže byť všetko, čo potrebujú, aby sa posunuli zo záchvatu ďalej,” vysvetlila.  

“Základ je, aby sme im dali „príležitosť na reflexiu“, zrkadlenie má veľkú silu,” dodala. 

Mnoho rodičov tejto mamine poďakovalo a potvrdilo, že to vyskúšali a naozaj to pri menších deťoch fungovalo. Niektorí sa priznali, že to presne takto robia podvedome a asi aj vďaka tomu u nich podobné “katastrofy” trvajú naozaj len krátko. 

Poznáte tento trik na upokojenie aj vy alebo sa vám osvedčilo niečo iné?   

  

@drchelsey_parenting #stitch with @Emily Vondy ♬ original sound - Dr. Chelsey Hauge-Zavaleta

Súvisiace články

Najčítanejšie