Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ako bábätká ich oddelili a predali: Šokujúci príbeh dvojičiek, ktoré sa stretli po 19 rokoch
Zdielať na

Ako bábätká ich oddelili a predali: Šokujúci príbeh dvojičiek, ktoré sa stretli po 19 rokoch

Zdroj: unsplash/alexander-grey

Ani jedna z nich netušila, že má sestru, no osud ich vďaka sociálnym sieťam dal po rokoch opäť dokopy.

Príbeh dvoch gruzínskych sestier, jednovaječných dvojčiat, ktoré od seba oddelili hneď po narodení a nelegálne predali do rôznych rodín, sa po 19 rokoch šťastne uzavrel. Sestrám sa vďaka sociálnej sieti TikTok podarilo skontaktovať a stretnúť, informuje magazín ladbible.com.

Tá podoba nebola náhoda  

Jedna zo sestier, Amy, pozerala ako dvanásťročná  program Gruzínsko má talent, kde si všimla jednu zo súťažiacich, ktorá vyzerala presne ako ona.  

„Veľa ľudí vtedy volalo mojej mame a čudovali sa, prečo vystupujem pod iným menom,“ spomína Amy. Mama to vtedy zahovorila tým, že každý má na svete svojho dvojníka.  

O sedem rokov neskôr Amy zverejnila na TikToku video s novým piercingom v obočí a vlasmi nafarbenými na modro. Video sa dostalo až k inej dievčine - Ano, ktorá si tiež všimla tú neuveriteľnú podobnosť.  

Ano sa rozhodla s Amy skontaktovať a Amy ihneď pochopila, že toto je to dievča, ktoré ju pred rokmi uchvátilo v televízii. Dievčatá zistili, že toho majú až priveľa spoločného - hudbu, lásku k tancu, podobný módny vkus a dokonca aj účes.  

Keď sa neskôr stretli aj osobne a zistili, že majú dokonca rovnaké genetické ochorenie, pochopili, že sú dvojčatá.

Šokujúca minulosť  

Po stretnutí sa dievčatá dopátrali k tomu, že ich rodné listy boli falošné. Ich rodiny nakoniec priznali, že za ich adopciu zaplatili veľký balík peňazí, boli však presvedčení, že to nebolo nelegálne, keďže do procesu boli vtedy zapojení aj zamestnanci nemocnice.  

Rodičom v Gruzínsku boli v minulosti nelegálne odňaté a následne predané iným rodinám tisíce detí, kým sa na šialené obchodovanie prišlo.  

Cez skupinu na Facebooku, ktorá sa zameriava na spájanie rodín postihnutých touto podvodnou schémou, nakoniec Ano a Amy našli svoju biologickú matku žijúcu v Nemecku. Matka im vysvetlila, že mala po pôrode zdravotné problémy a stratila vedomie. Keď sa prebudila, zamestnanci pôrodnice jej povedali, že jej deti po pôrode zomreli.  

Podľa ruských médií dievčatá predal manžel ich matky, ktorý sa domnieval, že nie sú jeho. Dievčatá boli síce zhrozené z toho, čo sa im stalo, no zároveň sú šťastné, že sa našli.   

„Celý život som si hovorila, že by som chcela mať sestru dvojča. Vďaka Bohu, že ju mám,“ povedala Amy, ktorá si so svojou sestrou teraz vynahrádza všetky tie roky, kedy o sebe ani netušili...  

Súvisiace články

Najčítanejšie