Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Video chiropraktika a 6-dňového bábätka vydesilo ľudí: Naozaj je TOTO v poriadku?
Zdielať na

Video chiropraktika a 6-dňového bábätka vydesilo ľudí: Naozaj je TOTO v poriadku?

Zdroj: TikTok/prohealthchiropractic

Kvôli tomuto videu sa na internete rozpútala ostrá diskusia a mnohí rodičia nad praktikami lekára len neveriacky krútia hlavami. No povedzte, zverili by ste mu do rúk svoje novonarodené dieťa?

Chiropraktik Dr. Dustin Judd schytal poriadnu kritiku po tom, ako sa jeho video so 6-dňovým bábätkom stalo na TikToku virálnym.

Vyšetrenie u tohto chiropraktika z Austrálie vyzerá ešte desivejšie!

Hoci podľa neho ide o úplne bežnú a účinnú metódu, mnohí ľudia zostali šokovaní a s podobnými postupmi nie sú stotožnení ani mnohí odborníci. Čo si o tom myslíte vy? 

Vo videu môžete vidieť chiropraktika, ktorý pracuje na klinike ProHealth Chiropractic v Texase, ako drží novorodenca v jednej ruke, zatiaľ čo druhou rukou drží masážne zariadenie, ktorým mu prechádza po chrbátiku, informuje nypost.com. 

TikTok/prohealthchiropractic

„Úplne bežný deň tu v chiropraktickej ordinácii,“ napísal lekár k videu a dodal, že bábätku sa to páčilo. 

Vykonávanie chiropraktickej liečby bábätiek je často diskutovanou témou, pričom niektorí rodičia si ju nevedia vynachváliť a tvrdia, že ich dieťaťu pomohla vyriešiť problém s kolikou, refluxom či zápchou. 

Väčšina je však z podobných praktík najmä u maličkých bábätiek zhrozená a s pochopením sa často nestretáva ani s inými odborníkmi. Niektorí lekári sa vyjadrili, že podobné chiropraktické úpravy rozhodne nie sú vhodné pre novorodencov, pretože majú mäkšie kosti a kĺby. 

Čo si o takýchto metódach myslíte vy? Zverili by ste tomuto chiropraktikovi svoje dieťa?

@prohealthchiropractic Right at 6 days old, Carter got his 1st adjustment and LOVED IT??? #newborn #pediatricchiropractor #lovingit #babyadjustment ♬ Funny Song - Cavendish Music

Súvisiace články

Najčítanejšie