Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nedávali im žiadnu šancu na prežitie: Takto vyzerajú najmenšie dvojčatá Británie dnes
Zdielať na

Nedávali im žiadnu šancu na prežitie: Takto vyzerajú najmenšie dvojčatá Británie dnes

Zdroj: Profimedia

Lekári pripravovali rodičov od začiatku na to najhoršie, no malí bojovníci prekvapili úplne všetkých. Po piatich mesiacoch sú na tom tak dobre, že si ich rodičia mohli konečne odviezť domov.

Manželia Jade a Steve Craneovci sa snažili o deti dlhých 11 rokov. Keď sa to nedarilo prirodzenou cestou, podstúpili až osem cyklov umelého oplodnenia, Jade mala niekoľko potratov a dve mimomaternicové tehotenstvá. Nakoniec zistili, že má nadmerne aktívny imunitný systém, takže jej telo tehotenstvo jednoducho odmietalo.

;

Veľká snaha sa po rokoch vyplatila a manželia sa nakoniec stali rodičmi. Ich dvojičky Harley a Harry sa však narodili príliš skoro, v 22. týždni a 5. dni sa stali najmladšími predčasniatkami v celej Británii. Paradoxné je, že sa narodili viac ako týždeň pred dátumom, kedy je oficiálne povolený potrat a deti sa v tomto období vývinu nepovažujú za životaschopné, píše Daily Mail.

Profimedia

Drobulinkým bábätkám lekári dávali nulovú šancu na prežitie a rodičov pripravovali na najhoršie, ale keďže sa narodili so známkami života a jemno plakali, rozhodli sa, že zasiahnu a pokúsia sa o zázrak.

Profimedia

Bábätká sa ukázali ako ohromní bojovníci a hoci majú za sebou až šesť operácií, trpeli sepsou, očnými problémami, krvácaním do mozgu a pľúc, všetko to zvládli a sú stále silnejšie, dokonca ich po piatich mesiacoch strávených v nemocnici prepustili domov a tak sa konečne budú môcť zoznámiť aj so svojím veľkým bratom.  

Držíme im palce a prajeme krásny život!  

Súvisiace články

Najčítanejšie