Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Takto sa rodí počas bombardovania Ukrajiny: Toto by žiadna mama nechcela zažiť!
Zdielať na

Takto sa rodí počas bombardovania Ukrajiny: Toto by žiadna mama nechcela zažiť!

Zdroj: facebook/doctorstargorod

Asi každá budúca mamička sa obáva toho, ako bude jej pôrod prebiehať a či všetko napokon dobre dopadne. A teraz si predstavte, že svoje dieťa máte priviesť na svet počas zúriacej vojny.

Nielen strach z pôrodu, ale najmä strach o svoj život a o život nenarodeného dieťaťa. Presne to prežívajú Ukrajinky, ktoré počas vojny v ich rodnej krajine, priviedli na svet nový život. Ako vyzerajú pôrody počas bombardovania?

​Fotky z jedného takéto pôrodu ukázala na facebooku istá ukrajinská nemocnica. Počas ostreľovania sa museli všetky pacientky pôrodnícko-gynekologického oddelenia skryť v suteréne nemocnice. "Každý pacient si ustlal svoju posteľ, pivničná miestnosť bola vybavená elektrinou, petrolejovými lampami a elektrickými generátormi. Dva dni sme dostávali teplé jedlá a lekársku starostlivosť," opísala dva dni strachu jedna z pacientiek. Kým sa všetky ženy strachovali, ako sa všetko skončí, nádej im dodalo práve narodenie bábätka. "V suteréne pôrodnice, v podmienkach ďaleko od tých, aké si nový život zaslúži, sa ozval hlasný plač novorodenca...Je to chlapec!” zneli nadšené slová sestričiek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie