Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kvôli vzácnej diagnóze sa nemal dožiť ani troch rokov: Takto vyzerá malý Sebastian dnes
Zdielať na

Kvôli vzácnej diagnóze sa nemal dožiť ani troch rokov: Takto vyzerá malý Sebastian dnes

Zdroj: Profimedia

Mal iba osem týždňov, keď si rodičia vypočuli od lekárov krutý ortieľ. Ich vytúžený synček je vážne chorý a bude žiť maximálne dva až tri roky.

Sebastian Pitts z Veľkej Británie má vážne mitochondriálne ochorenie, ktoré mu diagnostikovali keď mal dva mesiace. Podľa negatívnych prognóz lekárov už dávno nemal žiť, napriek tomu tento úžasný bojovník oslávil už šieste narodeniny!

Každý deň je pre nich darom

Keď bol Sebastian bábätko, rodičia si mysleli, že ho trápia nejaké problémy so žalúdkom a trávením, pretože veľmi veľa vracal. Krvné testy však odhalili smutnú skutočnosť, ich milovaný synček trpí vzácnym mitochondriálnym ochorením, za ktoré môže chybný gén.

"Keď mal osem týždňov, povedali nám, že bude žiť len dva až tri roky. Ani sme nedúfali, že tu s nami bude aj ako 6-ročný,“ cituje mamičku Yvette (34) denník Mirror.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153401273230937&set=pb.513940936.-2207520000..&type=3

"Je to taký silný usmievavý chlapec, som na neho veľmi pyšná. Každý deň nás motivuje, aby sme boli lepší a láskavejší,“ povedala mamička a dodala, ona aj jej manžel snažia užívať si so synom každú spoločnú chvíľku.

"Nevie, čo mu osud nadelil, vždy je taký šťastný a veselý," prezradila Yvette. Sebastian oslávil v lete už šieste narodeniny a hoci mu rodičia nemohli kvôli pandémii koronavírusu dopriať veľkú oslavu, boli radi, že mohli byť spolu celá rodina.

Sebastian Pitts

Profimedia

Bojovník Sebastian začal chodiť do školy a na jar sa mu narodila malá sestrička Violet, ktorú veľmi ľúbi. Rodičia nemyslia na to, čo príde a jednoducho sa tešia z každého jedného dňa, ktorý môžu spolu stráviť.

O ochorení nemali rodičia ani tušenia, až kým nebolo diagnostikované ich synčekovi. Mitochondriálna choroba je lekársky termín používaný pre skupinu porúch spôsobených mutáciami v mitochondriách. Rodine veľmi pomohla organizácia The Lily Foundation, ktorá ich spojila s ďalšími rodinami s podobným osudom a dokonca im zafinancovala aj nezabudnuteľnú dovolenku.

Úžasná rodinka, držíme im palce!

https://www.facebook.com/photo?fbid=10158618571640937&set=a.150219085936

Sebastian Pitts

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie