Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Porodiť doma takéto dieťa je poriadna odvaha! Aj lekári tŕpli, ako TO dopadne!
Zdielať na

Porodiť doma takéto dieťa je poriadna odvaha! Aj lekári tŕpli, ako TO dopadne!

Zdroj: Profimedia

Domáce pôrody väčšina lekárov vôbec neodporúča, pri tejto mamičke to bolo dvojnásobné riziko. Keď uvidíte jej dieťa, pochopíte, prečo!

Po dvoch dcéra priviedla Britka Emma Fearon (34) na svet synčeka, o ktorom som sa veľmi rýchlo dozvedeli ľudia z celého sveta. Poriadny valibuk je oficiálne druhým najťažším novorodencom v Británii.

Toto sú najväčší novorodenci na svete!

To je ale valibuk!

Chlapček dostal meno Atticus James Fearon a narodil sa s váhou 5,1 kilogramu. Mamička sa napriek obavám lekárov rozhodla pre domáci hypnopôrod v bazéne.

Je naozaj zázrak, že Emma porodila nadpriemerne veľké dieťa a počas pôrodu nedošlo k žiadnym komplikáciám. Chlapček bol za malej asistencie pôrodnej sestry na svete za dve a pol hodiny a statočná mamička dokonca nepotrebovala ani šitie, keďže pôrod prebehol úplne prirodzene a hladko.

Mamička z váhy synčeka až tak prekvapená nebola, keďže obe staršie dcéry mali pôrodnú váhu vyše 4 kilá. Atticus James mal síce vyše 5 kíl, no prvenstvo v Británii patrí dievčatku s menom Anila, ktoré sa narodilo s váhou 5,5 kilogramu.

Malému veľkému valibukovi želáme veľa zdravia a šťastný život.

Profimedia

Profimedia

​Téma domáceho pôrodu sa riešila aj v seriáli Som mama, spomínate si? 

Súvisiace články

Najčítanejšie