Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Chutný recept na sladké tousty od Hanička a Murka: Pripravte si ich spolu s deťmi
Zdielať na

Chutný recept na sladké tousty od Hanička a Murka: Pripravte si ich spolu s deťmi

Zdroj: archív

Tvorcovia populárnej detskej dvojice Haničky a Murka nám prezradili obľúbený recept jedla, na ktorom si často a radi pochutnajú. Inšpirujte sa ním tiež.

Aj príprava jednoduchým jedál môže byť pre deti zaujímavou činnosťou! Svoje o tom vedia tvorcovia Hanička a Murka, ktorí doma vychovávajú takmer šesťročnú dcérku Hanku. Tu je ich obľúbený recept!

Haničku a Murka a ich online koncert môžete sledovať aj na joj.sk!

Ingrediencie (pre 3-4 ľudí):

    • Chlieb alebo rožky (sendvičový chlieb je ideálny, lebo do seba ľahko vpije vajíčkovú hmotu,, a to je pre tieto tousty dôležité)
    • 4 vajcia
    • cca 1 dl mlieka
    • 2 PL cukru
    • ½ ČL vanilky
    • 1 ČL mletej škorice
    • trošku čerstvo postrúhaného muškátového orieška
    • maslo na smaženie

    archív

    ​Postup:

    Vajíčka rozmiešame vidličkou, pridáme vanilku, škoricu, muškárový oriešok a cukor. Premiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a premiešame. Dôležité je, aby bol chlieb (alebo rožok) riadne nasiaknutý touto hmotou. Potom ho dáme na panvicu, na ktorej sme rozpustili maslo. Smažíme pomaličky, aby nebol toust vo vnútri surový a mazľavý. Tousty papáme teplé, poliate javorovým sirupom.

    archív

    archív

    ​Koncert pre deti

    Spoločenská situácia, ktorá súvisí s ochorením COVID-19, prerušila aj Koncertné turné 2020 Haničky a Murka. Ich hodinové vystúpenie, ktoré je kombináciou živého a dynamického koncertu a bábkového divadla, muselo byť v 11 mestách presunuté na jeseň alebo zrušené. Televízia JOJ oslovila tvorcov projektu a ponúkla im možnosť odohrať koncert a preniesť ho do obývačiek všetkým malým škôlkárom prostredníctvom live streamu na stránke www.joj.sk.

    Živý prenos koncertu Haničky a Murka sa odohrá v utorok 21. apríla o 10.00 hod!

    Kúpiť lístok

    Kúpiť lístok

    Spolupráca Haničky a Murka a televízie JOJ je súčasťou jedinečného detského projektu. Tí, ktorí majú záujem zúčastniť sa tohto živého koncertu, si môžu zakúpiť rodinný listok v sieti Ticketportal a Inviton v hodnote 3,99 €. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Ak chcete zdieľať radosť z pesničkovo-divadelného vystúpenia Haničky a Murka, môžete kúpiť lístok aj svojim kamarátom. Koncert sa prenáša naživo v presne určenom čase a nebude možné pozrieť si ho neskôr v archíve.

    Súvisiace články

    Najčítanejšie