Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Ako doma zabaviť tých najmenších? Inšpirujte sa tipmi Haničky a Murka!
Zdielať na

Ako doma zabaviť tých najmenších? Inšpirujte sa tipmi Haničky a Murka!

Zdroj: TV JOJ

Ani vy už neviete, ako zabaviť svoje ratolesti, aby sa doma nenudili? Skúste tipy populárnej detskej dvojice Hanička a Murko!

Malú speváčku Haničku a jej kocúrika Murka si za krátku dobu obľúbilo veľa detí. Túto najobľúbenejšiu bábkovú dvojicu deti poznajú z YouTube (26 miliónov videní), z CD a DVD, či zo živých koncertov po celom Slovensku. Haničku a Murka deti sledujú aj v detskej televízii JOJKO, ktorá vysiela ich seriál Hanička a Murko pre najmenších, pesničky a najnovšie aj informačné video pre škôlkárov o koronavíruse.

Nezmeškajte koncert Haničky a Murka na JOJ.sk už 21. apríla!

​Práve touto veselou dvojicu sa môžu inšpirovať mnohí rodičia, ktorí už nevedia, ako zabaviť svoje ratolesti. Tu je pár tipov, z ktorých si určite vyberie každý z vás!

Namaľujte si vyzbierané kamene

"Niekedy sa deťom nechce ísť na prechádzku. Ak je to výprava za špeciálnymi kameňmi, ich ochota sa výrazne zvýši. Kamene môžu byť špeciálne svojou farbou, veľkosťou alebo tvarom. My napríklad hľadáme kamene v tvare srdiečka. A potom si ich namaľujeme farbami. Na maľovanie sme využili aj staršie laky na nechty - farby boli veľmi špeciálne a trblietavé a malé štetčeky sa výborne hodia pre malé ruky škôlkárov. Využili sme ich aj na maľovanie veľkonočných vajíčok."

archív

Môžete sa zahrať na doktora

"Veľmi obľúbené sú u nás hry “na niekoho”. Napríklad na doktorku a sestričku. Keďže to je hra, ktorá deťom vydrží dlho, snažíme sa používať reálne pomôcky. Kúpili sme ozajstný fonendoskop, zo starej lekárničky sme vybrali obväzy, teplomer, či striekačky. A pacienti sa menia. Momentálne ochorel náš malý plyšový Murko. Okrem seriózneho ošetrenia dostal aj ovocie, aby mal vitamíny."

Urobte si doma s hračkami karvenal

"Deti milujú kostýmy, ktoré im umožnia stať sa niekym úplne iným - princeznou, superhrdinom, či obľúbeným zvieratkom. Kostýmy vôbec nemusia byť dokonalé. Môžete použiť bežné oblečenie, stačí, ak vyhovuje farba. A vyrobiť si doma papierovú škrabošku. Karneval je možné urobiť aj v dobe karantény, do kostýmov môžeme obliecť aj obľúbených plyšákov."

Zahrajte sa na kapelu

Urobte si plastelínový večierok

"Piknik si môžeme urobiť kdekoľvek - nielen v parku či na záhrade, ale aj v obývačke. Stačí si rozložiť na zemi deku, pridať niekoľko vankúšov, nanosiť tam nejaké riadiky a jedlo (postačí aj to hračkárske, ale potešia, samozrejme, keksíky, koláčiky alebo nejaké chutné ovocie). A na piknik môžeme pozvať všetky obľúbené hračky. Veľa toho nezjedia a zábava je zaručená."

Hra na schovávačku 

"Myslíte si, že schovávačke je bežná, nudná hra? Ani náhodou! Patrí k základným hrám, ktoré deti milujú! Ale dajte si pozor, aby ste ich hneď nenašli - môže to spôsobiť sklamanie. My nahlas komentujeme, kde všade hľadáme a kde všade nevieme našu dcéru nájsť. Ona to počuje a má ohromnú radosť, ako perfektne sa schovala!"

archív

​Koncert pre deti

Spoločenská situácia, ktorá súvisí s ochorením COVID-19, prerušila aj Koncertné turné 2020 Haničky a Murka. Ich hodinové vystúpenie, ktoré je kombináciou živého a dynamického koncertu a bábkového divadla, muselo byť v 11 mestách presunuté na jeseň alebo zrušené. Televízia JOJ oslovila tvorcov projektu a ponúkla im možnosť odohrať koncert a preniesť ho do obývačiek všetkým malým škôlkárom prostredníctvom live streamu na stránke www.joj.sk.

Živý prenos koncertu Haničky a Murka sa odohrá v utorok 21. apríla o 10.00 hod!

Kúpiť lístok

Kúpiť lístok

Spolupráca Haničky a Murka a televízie JOJ je súčasťou jedinečného detského projektu. Tí, ktorí majú záujem zúčastniť sa tohto živého koncertu, si môžu zakúpiť rodinný listok v sieti Ticketportal a Inviton v hodnote 3,99 €. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Ak chcete zdieľať radosť z pesničkovo-divadelného vystúpenia Haničky a Murka, môžete kúpiť lístok aj svojim kamarátom. Koncert sa prenáša naživo v presne určenom čase a nebude možné pozrieť si ho neskôr v archíve.

Súvisiace články

Najčítanejšie