Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Aj vaše deti si obľúbili Haničku a Murka? Pozrite sa, kto za touto veselou dvojicou stojí!
Zdielať na

Aj vaše deti si obľúbili Haničku a Murka? Pozrite sa, kto za touto veselou dvojicou stojí!

Najobľúbenejšia bábková dvojica Hanička a Murko už čoskoro prinesie v spolupráci s televíziou JOJ živý prenos z koncertu pre všetky malé deti. Ste zvedaví, kto sa za touto obľúbenou dvojicou ukrýva?

Malú speváčku Haničku a jej kocúrika Murka si za krátku dobu obľúbilo veľa detí. Túto najobľúbenejšiu bábkovú dvojicu deti poznajú z YouTube (26 miliónov videní), z CD a DVD, či zo živých koncertov po celom Slovensku. Haničku a Murka deti sledujú aj v detskej televízii JOJKO, ktorá vysiela ich seriál Hanička a Murko pre najmenších, pesničky a najnovšie aj informačné video pre škôlkárov o koronavíruse.

Už v utorok 21. apríla o 10-tej môžete mať vystúpenie Haničky a Murka aj u vás doma!

Kúpiť lístok

​Kto stojí za obľúbenou dvojicou Hanička a Murko?

Za celým projektom stojí rodinka Zimanyiovcov - Martin, Lucia a ich dcérka Hanka. Robia veľkú časť práce v rôznych profesiách potrebných pre fungovanie takéhoto projektu.

Martin

Martin skladá hudbu, nahráva viacero hudobných nástrojov, mixuje pesničky, nahráva komentáre k videám. Má na starosti zvukovú postprodukciu videí. V procese tvorby sa naučil aj nové profesie, ktoré teraz zastrešuje: strih videí, animácie a grafické spracovanie videí a klipov. Martin je aktívny hudobník a skladateľ. Pôsobil v skupinách OBD a Slobodná Európa. Pracuje v TV JOJ na selfpromo oddelení. Profesionálne sa tiež venuje zvukovej výrobe (zvuková postprodukcia televíznych relácií, seriálov, tvorba televíznych zvučiek pre TV JOJ).

Martin je otec Hanky a manžel Lucie.

Lucia

Lucia píše texty piesní a scenáre klipov, videí a koncertov, režíruje videoklipy, príbehy a vzdelávacie videá. Má na starosti aj výber tém vzdelávacích videí. Lucia pracovala 8 rokov v Nadácii pre deti Slovenska zaoberajúcej sa detskou problematikou (ako manažérka programu Hodina deťom, posledné roky na pozícii programovej riaditeľky a neskôr manažérky pre rozvoj) a 9 rokov na Ministerstve financií SR v oblasti rozvojovej pomoci ako vedúca samostatného oddelenia rozvojovej spolupráce. Tri roky strávila so svojou dcérou na materskej a rodičovskej dovolenke. Počas nej začala intenzívne pracovať na tvorbe pre deti a po jej ukončení sa do pôvodnej práce nevrátila. Teraz sa naplno venuje Haničke a Murkovi.

Lucia je mama Hanky a manželka Martina.

TV JOJ, Hanička a Murko

Hanka

Hanka je škôlkarka - predškoláčka. Čoskoro bude mať 6 rokov. Pokiaľ jej to čas dovolí (a ak sa jej chce), s radosťou účinkuje vo videách s Haničkou a Murkom. Spolupracuje pri výbere tém pre videá, knižiek pre rozprávkové príbehy, námetov pesničiek a hodnotenie spracovania videí a pesničiek. Pri prvých videách pod hlavičkou Mačka strakatá nahrávala komentáre (od svojich 18 mesiacov). Je tiež predlohou speváčky Haničky. Bez jej silnej inšpirácie by speváčka Hanička nevznikla.

Hanka je milovaná dcéra Martina a Lucie.

Simona Bartosová

Simonka prepožičala svoj hlas mapetke Haničke a naspievala všetky pesničky. Prvú pesničku naspievala ešte ako 13-ročná. Teraz študuje na gymnáziu. Venuje sa spevu, tancu a herectvu. Bola členkou rozhlasovej družiny, kde narozprávala niekoľko detských rozprávok, sólistkou v ZUŠ Alkane a od roku 2016 navštevuje ZUŠ Ludus, herecko-dramatický odbor. Od jesene 2017 účinkuje v SND v klasickej Shakespearovskej komédii Veselé paničky windsorské. Naspievala tiež zvučku relácie TV JOJ “Miláčikovo.”

Simonka je sesternica našej Hanky a naša neter :)

TV JOJ, Hanička a Murko

​Koncert pre deti

Spoločenská situácia, ktorá súvisí s ochorením COVID-19, prerušila aj Koncertné turné 2020 Haničky a Murka. Ich hodinové vystúpenie, ktoré je kombináciou živého a dynamického koncertu a bábkového divadla, muselo byť v 11 mestách presunuté na jeseň alebo zrušené. Televízia JOJ oslovila tvorcov projektu a ponúkla im možnosť odohrať koncert a preniesť ho do obývačiek všetkým malým škôlkárom prostredníctvom live streamu na stránke www.joj.sk.

Živý prenos koncertu Haničky a Murka sa odohrá v utorok 21. apríla o 10.00 hod!

Kúpiť lístok 

TV JOJ

Kúpiť lístok

Spolupráca Haničky a Murka a televízie JOJ je súčasťou jedinečného detského projektu. Tí, ktorí majú záujem zúčastniť sa tohto živého koncertu, si môžu zakúpiť rodinný listok v sieti Ticketportal a Inviton v hodnote 3,99 €. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Ak chcete zdieľať radosť z pesničkovo-divadelného vystúpenia Haničky a Murka, môžete kúpiť lístok aj svojim kamarátom. Koncert sa prenáša naživo v presne určenom čase a nebude možné pozrieť si ho neskôr v archíve.

Súvisiace články

Najčítanejšie