Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Internetom koluje FOTO vyčerpanej ženy po pôrode: Vystihla TO, čo cíti väčšina matiek
Zdielať na

Internetom koluje FOTO vyčerpanej ženy po pôrode: Vystihla TO, čo cíti väčšina matiek

Zdroj: Facebook/Living My Family Life

Myslia si to takmer všetky čerstvé mamičky, no nie každá má odvahu povedať to nahlas. Súhlasíte s úprimnými slovami tejto matky aj vy?

Austrálska blogerka a trojnásobná mamička Katie Bowman zdieľala na sociálnej sieti fotografiu, ktorá vznikla iba pár hodín po jej prvom pôrode. Katie na nej sedí zničená na nemocničnej posteli a prosí rodinu a priateľov, aby jej dali čas dať sa dokopy a osamote sa zoznámiť so svojim dieťatkom.

Tak títo rodičia zažili naozaj netradičný príchod svojich detí na svet...

Prvé okamihy, keď sa stane žena mamou sú síce nádherné, ale aj mimoriadne náročné. Mnohé ženy si prešli komplikovaným a často niekoľkohodinovým pôrodom, majú bolesti, sú vyčerpané, ale popri tom sa s vypätím síl snažia rýchlo sa dostať do úlohy matky a takmer okamžite na seba prevezmú kompletnú starostlivosť o bábätko.  

Verte, v týchto chvíľach chce mať žena na blízku svojho partnera, možno mamu, ale určite nie celú rodinu. Tá by to mala chápať a prísť až vtedy, keď sa bude čerstvá mamička na to cítiť.

Fotografia mamičky sediacej na kraji nemocničnej postele je naozaj výstižnejšia, než tisíce slov. Ona k nej napísala toto:

“Toto som ja približne 24 hodín po pôrode môjho prvého dieťaťa. Asi z pohľadu na mňa je jasné, ako sa asi cítim. Stačí počkať aspoň 1-2 dni, žiadam snáď tak veľa? Týchto pár dní stačí na to, aby si čerstvá mamička zvykla na všetky zmeny, ktoré v jej živote a tele nastali. Jeden alebo dva dni, aby sa konečne dôkladne osprchovala, aby zvládla bolesť prsníkov a bradaviek a začala úspešne s dojčením. Jeden alebo dva dni, aby si sa pokúsila trochu vyspať, pretože je úplne vyčerpaná..."

Súhlasíte s úprimnými slovami tejto mamičky aj vy?

https://www.facebook.com/livingmyfamilylife/posts/156162642406429

Súvisiace články

Najčítanejšie