Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najhorší podraz od muža a svokry: Nepochopíte, čo urobili bábätku, kým spala po sekcii
Zdielať na

Najhorší podraz od muža a svokry: Nepochopíte, čo urobili bábätku, kým spala po sekcii

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Rozrušená a naštvaná novopečená mamička sa zverila s obrovskou zradou svojho manžela. Nevie, či mu bude schopná odpustiť! Čo by ste na jej mieste robili vy?

Napäté vzťahy so svokrou môžu byť často príčinou veľkých problémov v partnerskom živote. Najmä, ak je jeden z partnerov trochu nedospelý a ľahko podlieha tlakom a názorom svojich rodičov. Presne to sa prihodilo aj Američanke Jane.

Svokry sú jedna samostatná špeciálna kategória. Spomínate si na túto svokru zo seriálu Som mama?

​​Takúto podpásovku nečakala

"Až dva mesiace po narodení syna som zistila, že kým som sa v nemocnici spamätávala po akútnom pôrode cisárskym rezom, manžel zmenil meno nášho novonarodeného syna. Priznal, že to urobil na naliehanie svojej matky, ktorá ho k tomu donútila," napísala Jane vo svojom liste adresovanom právničke.

"Môj manžel nemal ani toľko slušnosti, aby sa k tomu priznal, a celé dva mesiace mi nepovedal, čo vykonal. Vedela som, že svokra s menom, ktoré sme vybrali pre nášho syna, nesúhlasí, niekoľkokrát nás presviedčala, aby sme ho zmenili, a dokonca poslala vianočný darček s menom, ktoré si želala ona. Úplne nerešpektovala naše rozhodnutie, vedela, že ma tým rozzúri! Pravdu som odhalila až vo chvíli, keď som hľadala rodný list potrebný k vystaveniu kartičky zdravotného poistenia," priznáva rozčúlená mamička, ktorá vie, že to naplánovali už oveľa skôr a bez jej súhlasu.

Manipulátorka a slaboch!

Manžel sa na naliehanie manželky priznal, že ho k tomu prinútila jeho matka a neskôr svoje rozhodnutie údajne ľutoval, ale bál sa žene priznať. A prečo vlastne svokra tak veľmi trvala na zmene mena svojho vnuka? "Vraj jej Finlay pripadá oveľa mužnejší než Finley. Taký nezmysel! Pritom obaja dobre vedeli, že by som s tým nikdy nesúhlasila! Beriem to ako obrovskú zradu a nedokážem sa s takýmto konaním svojho manžela vyrovnať!“ dodáva sklamaná a rozhorčená žena.

Profimedia (ilustračná fotografia)

Ako prežiť zradu?

Vo svojom liste žiada Jane právnu radu, ako ďalej pristupovať ku svojej svokre, ujasniť si vzájomné vzťahy a tiež ako riešiť tento problém vo vzťahu s manželom, ku ktorému stratila dôveru. "Úprimne, po tom všetkom nemám ani trochu chuť udržiavať so svojou svokrou akýkoľvek kontakt, ale potrebujem poriešiť svoj vzťah s mužom a teda ju nemôžeme vynechať. Nie som si ale istá, či to dokážeme. Už mu skrátka neverím, " uvádza Jane.

Čo sklamanej mamičke poradili právnici? Zhodli sa, že Janin manžel sa skutočne dopustil trestuhodného činu, ktorého logickým dôsledkom sú totálna strata dôvery jeho manželky a ďalšie rozkoly v manželskom spolužití. Rozhodne jej ale neodporučili riešiť situáciu hneď natoľko razantným krokom, akým je rozvod. Poradili jej nechať tomu čas a spoločne si ujasniť, aké pravidlá a zásady by mali obaja v manželstve dodržiavať.

Priatelia mladej ženy však majú iný názor a myslia si, že jej muž sa nikdy nezmení a mala by ho čím skôr poslať k vode. Čo by ste na mieste tejto ženy urobili vy?

novorodenec

Profimedia (ilustračná fotografia)

Súvisiace články

Najčítanejšie