Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Český zázrak Eliška: Ako sa má dievčatko, ktoré sa narodilo žene po mozgovej smrti?
Zdielať na

Český zázrak Eliška: Ako sa má dievčatko, ktoré sa narodilo žene po mozgovej smrti?

Zdroj: Profimedia

Spomínate si na dojímavý príbeh Elišky, ktorá sa v lete narodila mladej žene po mozgovej smrti? Vieme, čo je s dievčatkom dnes!

Manželia Eva a Vojtěch spolu vychovávali syna Mateja a túžili po ďalšom dieťatku. Už počas prvého tehotenstva nebolo všetko úplne v poriadku, no keď Eva dostala od lekárov povolenie, že môže opäť otehotnieť, neváhala.

Silné a dojímavé príbehy zo života uvidíte v relácii V siedmom nebi v nedeľu večer na JOJ-ke.

​Keď bola len v 16. týždni tehotenstva, praskla jej cieva v mozgu a napriek rýchlej pomoci, počas prevozu do nemocnice prekonala mozgovú smrť. Lekárov čakala neľahká úloha - zachrániť nenarodené dieťatko v brušku. A to sa im aj podarilo! Celých 117 dní udržiavali jej vitálne funkcie, len aby sa dieťa mohlo narodiť zdravé.

Dievčatko menom Eliška prišlo na svet 15. augusta a hoci strávilo istý čas v inkubátore a pod dohľadom zdravotníkov, dnes je už doma. Stará sa o ňu jej otec, ktorý je na otcovskej dovolenke. Tomu sa jeho kolegovia z práce nedávno postarali o poriadne prekvapenie. Založili zbierku a ľudí požiadali o finančnú pomoc. Osud manželov dojal mnohých Čechov a tí im na účet poslali takmer 100 000 eur!

Vojtěch dnes vychováva svoje dve deti sám, bez manželky Evy.

Súvisiace články

Najčítanejšie