Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Česká kniha pre 4-ročných pobúrila rodičov: Aj vy sa o sexe takto rozprávate s deťmi?
Zdielať na

Česká kniha pre 4-ročných pobúrila rodičov: Aj vy sa o sexe takto rozprávate s deťmi?

Zdroj: Pixabay.com

Ak máte doma malé deti, určite máte pre ne aj knihy, ktoré si s nimi radi čítate. Už dávno však nevyšla kniha, ktorá by medzi rodičmi vyvolala toľko vášní ako novinka s českým názvom Co to tam mám?

Ide totiž o knihu, ktorá by mala rodičom pomôcť s tým, aby svojim ratolestiam vysvetlili rozdiely medzi pohlaviami aj na čo slúžia pohlavné orgány u dievčat a chapcov. Kniha je plná pekných obrázkov a krátkych textov aj takéhoto typu: "Andrejka to dělá ráda. Když si jde do svého pokoje odpočinout, hladí si pipinku. Šimon si se svým pindíkem také hraje. A stejně jako jeho sestra to dělá, jen když je úplně sám. Pindík je takový jeho tajný poklad, který si schovává jen pro sebe."

Čo o svojom bábätku prezradila jojkárka Danka Čapkovičová?

​Sú to práve niektoré texty, ktoré sa rodičom nepáčia a považujú ich nevhodné pre 4-ročné dieťa. V internetových diskusiách sa množia reakcie ľudí, že je to poriadne cez čiaru a pre také malé deti kniha nie je vhodná. 

Svojtka &amp

​Aj samotné vydavateľstvo dlho premýšľalo, či knihu od zahraničných autorov vôbec vydať, keďže ide o chúlostivú tému. Nakoniec súhlasili, i keď počítali s tým, že spomínaná novinka sa niektorým nebude páčiť. "Milí naši zákazníci, a je to tu. Čakali sme niekoľko negatívnych reakcii, a preto sme s vydaním tejto témy dlho váhali, radili sme sa s detským psychológom aj ďalšími odborníkmi - pediatrami, ale aj maminkami. Takmer všetci nás ale utvrdili v tom, že knihu má zmysel vydať. Máte pravdu, že by sa deti vo veku 4 rokov mali zaujímať o iné veci, ale občas sa jednoducho niektoré začnú o túto tému zaujímať. Často je pre rodiča ťažké nájsť tie správne slová a odpovede....To, že sa nám to nepáči, nehodí alebo sa hanbíme, s tým nič neurobíme. Jedného dňa vám takú otázku položia a my vám len našou knihou pomáhame odpovedať im..." znie stanovisko vydavateľstva. Čo si myslíte vy?

Svojtka&Co.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie