Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Siamským dvojičkám dávali malé šance na prežitie: Takto dnes vyzerajú 7-ročné sestry
Zdielať na

Siamským dvojičkám dávali malé šance na prežitie: Takto dnes vyzerajú 7-ročné sestry

Zdroj: Profimedia

Lekári sa rozhodli vykonať riskantnú operáciu ihneď po ich narodení a urobili dobre. Pozrite sa, ako vyzerajú oddelené siamské bojovníčky teraz!

Angela Formosa a jej manžel Daniel boli smutní aj vystrašení, keď zistili, že sa im narodia siamské dvojičky, no nikdy by si ich nenechali vziať, aj keď vedeli, že ich šance na život nie sú veľké.

Hrozilo, že dievčatá sa nedožijú ani narodenia, prípadne zomrú krátko po ňom. „Zostávalo nám len veriť, ale nenakúpili sme ani žiadne oblečenie pre bábätká...“ spomína matka, ktorá namiesto obrovskej radosti prežívala najťažšie chvíle v živote.

Ruby a Rosie sa narodili cisárskym rezom a mali čiastočne spojené brušká a niektoré vnútorné orgány. Lekári sa iba pár hodín po pôrode rozhodli vykonať riskantnú separačnú operáciu, no stále im dávali iba 25 percentnú šancu na prežitie.  

Rodičia verili v zázrak

„Keď som podpísala súhlas s operáciou a naše dievčatká vzali na operačnú sálu, bolo to strašné. Netušili sme, či sa nám vrátia živé a ako to dopadne...“ opisuje chvíle strachu mamička.

Siamské dvojčatá sú vzácne, štatistiky ukazujú, že to je jeden z 2,5 milióna pôrodov na celom svete, pričom polovica z nich zomrie už pri pôrode.

Oddelenie Ruby a Rosie sa nielen podarilo, ale obom dievčatám sa darilo veľmi dobre a tak si ich mohli rodičia po niekoľkých týždňoch odniesť domov, kde ich už čakala staršia sestrička.

Z oddelených dvojčiat sú dnes krásne a zdravé slečny, ktoré nemajú vážne následky a môžu žiť úplne plnohodnotný život.

Profimedia

Rodičia sú nesmierne šťastní a vďační, že ich špeciálny tím lekárov zachránil. Veľmi dobre vedia, že bez modernej medicíny by nemali žiadnu šancu.

Šikovným slečnám želáme pevné zdravie a krásny život!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie