Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predčasniatku, ktoré sa narodilo bez kože, nedávali šancu: Takto vyzerá teraz!
Zdielať na

Predčasniatku, ktoré sa narodilo bez kože, nedávali šancu: Takto vyzerá teraz!

Zdroj: Profimedia

Lekári rodičov pripravovali na najhoršie, ale stal sa doslova zázrak!

Mladá mamička Jessica Kibbler (19) porodila synčeka o desať týždňov skôr a jeho stav bol kritický.

Bojoval ako lev!

Keď sa mladučkým rodičom Jessice a Jakovi narodil synček Kaiden predčasne, lekári mu dávali len malú šancu na prežitie. Chlapček mal niekoľko zdravotných komplikácií a jeho telu chýbala vrchná vrstva kože, tú mal iba na tvári, čo tvorilo iba dve percentá.

Vystrašeným rodičom prvýkrát ukázali synčeka až po deviatich hodinách, keďže bol vo veľmi kritickom stave.

Profimedia

„Stáli sme tam obaja mladí a neskúsení novopečení rodičia a náš synček bol taký slabý a veľmi chorý. Chýbala mu koža a vyzeral ako kus polosurového mäsa,“ povedala pre denník Mirror Jessica a dodala, že najhoršia bola tá bezmocnosť a vedomie, že ich synček zažíva veľké bolesti. „Plakali sme a pri pohľade na malého plakali aj zdravotné sestry,“ pokračuje.

Kaidenovi podávali lieky proti bolesti a bol pod neustálym dohľadom lekárov. Kvôli chýbajúcej koži a predčasnému pôrodu bojoval s niekoľkými vážnymi problémami a hoci jeho stav lekári nevideli pozitívne, rodičia stále verili, že ich synček zabojuje a zvládne to.

Malý veľký zázrak

Po šiestich týždňoch mu začala zázračne dorastať aspoň čiastočne koža, ale bola taká krehká a tenká, že pri každom dotyku hrozilo, že popraská a pretrhne sa. Kaidenovi sa stav však pomaličky zlepšoval a rodičia boli nesmierne šťastní, že si ho po troch mesiacoch mohli odniesť domov.  

Profimedia

Nedávno podstúpil prvú transplantáciu kože a čaká ho ešte niekoľko zákrokov, ktoré by mu mali postupne pomôcť k plnohodnotnému životu. Jeho ojedinelú diagnózu riešia aj špecialisti z iných krajín a tak je väčšia šanca, že mu pomôžu a bude mať len minimum následkov.

„Má síce poškodený sluch, ale po všetkých tých zákrokoch a procedúrach výborne napreduje. Je taký vnímavý, nič nie je krajšie a vzácnejšie, ako jeho úsmev a smiech,“ dodáva na záver mamička malého veľkého bojovníka.

Držíme mu palce a prajeme mu krásny život!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie