Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Príbeh, ktorý dojal svet: TOTO spravil 6-ročný chlapec pre chorú kamarátku
Zdielať na

Príbeh, ktorý dojal svet: TOTO spravil 6-ročný chlapec pre chorú kamarátku

Zdroj: Profimedia

Deti sú často múdrejšie a odvážnejšie, ako my, dospeláci. Nádherný skutok malého chlapca hovorí absolútne za všetko!

Nič nie je pre milujúceho rodiča horšie, ako to, že jeho dieťa vážne ochorie.

Kým dospelí sa trápia a trpia, deti sa aj v takýchto vážnych okamihoch dokážu zachovať priamo a nebojácne. Tak, ako tento malý chlapec, ktorý sa rozhodol spraviť všetko preto, aby pomohol svojej chorej kamarátke.

Obdivuhodné gesto chlapca

6-ročná Lulu DeVries a Oisín Ruskin v rovnakom veku boli spolužiaci a takmer od prvého dňa v škole sa z nich stali aj najlepší kamaráti.

Keď Lulu diagnostikovali agresívnu rakovinu, okamžite musela absolvovať niekoľko kôl  chemoterapie, chirurgické zákroky, zber kmeňových buniek, rádioterapiu a tiež imunoterapiu.

Profimedia

Rodičia sa snažia všemožne svojmu milovanému dievčatku pomôcť, a zistili, že v Amerike by jej mohla pomôcť liečba, ktorá je však v hodnote približne 162-tisíc libier. Kým sa oni začali zamýšľať, ako získať aspoň časť peňazí, kamarát dievčatka začal okamžite konať.

6-ročný Oisín si zaumienil, že svoju kamarátku zachráni a pomôže jej získať peniaze na liečbu. Vybral sa za ňou do nemocnice a poprosil ju, aby mu oholila jeho vlasy. Keď sa tento príbeh a video objavilo na stránke JustGiving, vyzbieralo sa za pár dní takmer 3-tisíc libier.

„Som na neho taká hrdá. Vie, že existuje liečba pre Lulu, ktorá však v našej krajine nie je k dispozícii. Je tvrdohlavý a má jasný cieľ, urobiť pre svoju najlepšiu kamarátku všetko, čo bude v jeho silách," povedala jeho mama. 

Po ostrihaní vlasov chystá aj niekoľko maratónov, pri ktorých sa budú zbierať ďalšie peniaze pre chorú Lulu. Klobúk dole pred týmto malým chlapcom, z ktorého by sme si mali všetci brať príklad.

Veríme, že aj vďaka jeho snahe a odhodlaniu, sa malej bojovníčke podarí nad chorobou zvíťaziť! Držíme jej palce!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie