Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vďaka nezvyčajným vlasom sa stalo hitom internetu: Videli ste už takéto bábätko?
Zdielať na

Vďaka nezvyčajným vlasom sa stalo hitom internetu: Videli ste už takéto bábätko?

Zdroj: Instagram

Rozkošné dievčatko zdedilo tento ojedinelý jav po svojej mame a jej fotografie obleteli celý svet. Pozrite sa, čím je taká výnimočná!

Malá Mayah Aziz Oliveira z Brazílie zdedila po svoje mame vzácnu anomáliu, ktorá sa volá piebaldizmus. Viete, o čo ide?

Piebaldizmus je vrodená a dedičná genetická porucha, ktorá sa prejavuje ohraničenou plochou bez pigmentu, zvyčajne ide o akýsi “fliačik” vo vlasoch, v tomto prípade ho má dievčatko na ofine.

Ak by išlo iba o dvojfarebné vlasy, nebol by to určite veľký problém, mnohí si z takýchto vlasov urobili prednosť a poznávacie znamenie. Žiaľ, táto diagnóza sa často prejavuje aj ďalšími, závažnejšími ochoreniami pokožky, ale napríklad aj očí.  

Rozkošná Mayah Aziz sa stala populárnou ihneď od narodenia. “Keď ju pôrodník uvidel, oznámil mi, že naše dievčatko má na hlave svetlo,” spomína mamička, ktorá až neskôr pochopila, že dcérka zdedila jej poznávacie znamenie.

Na vzácne dievčatko sa chodili pozerať zamestnanci aj pacienti nemocnice a prosili mamičku, aby sa s dievčatkom mohli odfotiť. Matka je na dcérku pyšná a už teraz vie, že ju bude učiť, že byť iná, je úplne v poriadku. Ona si totiž kvôli svojej odlišnosti zažila v detstve výsmech a šikanu, preto chce dcérku pred tým ochrániť.

No povedzte, nie je nádherná?  

https://www.instagram.com/p/BratebYBZyM/

https://www.instagram.com/p/BrV36hrha6T/

https://www.instagram.com/p/BrXsH25h4UZ/

https://www.instagram.com/p/BrVyP4CnHfy/

Súvisiace články

Najčítanejšie