Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vianočné želanie popáleného chlapca trhá srdce: Ježiška prosí o jedinú vec
Zdielať na

Vianočné želanie popáleného chlapca trhá srdce: Ježiška prosí o jedinú vec

Zdroj: Profimedia

Hovorí sa, že zdraví majú tisíce prianí, chorí iba jedno jediné... Tento chlapec napísal Ježiškovi list, ktorý vám naženie slzy do očí.

Bakhtiyer Sindrov (5) z Uzbekistanu utrpel ešte ako malé bábätko veľmi silné popáleniny, keď v dome rodiny vypukol požiar. Mal šťastie, že prežil, ale kvôli zohavenej tvári ho rodičia roky skrývajú pred ľuďmi.

Túži byť rovnaký, ako iné deti

Chlapcove popáleniny boli také rozsiahle, že je to doslova zázrak, že vôbec prežil. Bakhtiyer je z chudobnej rodiny, takže náročné zákroky si dlho nemohli dovoliť.

Niekoľko rokov si nemohol otvoriť ústa a jedlo dostával cez hadičku, ktorá spôsobila hnilobu jeho zubov.

Profimedia

​​Rodinná priateľka Olga Ryabeva pomohla rodine získať finančné prostriedky na liečbu chlapca v Indii, pomohli aj charitatívne organizácie. Popálený chlapec absolvoval zložité rekonštrukčné operácie tváre, pri ktorých mu vymodelovali pery, očné viečka aj zuby.

Chlapec je aj tak stále nešťastný a desí ho pohľad na svoju tvár v zrkadle. “Mám silné bolesti, ale už neplačem, zato moja mama plače často,” povedal malý bojovník.

Rodičia sú s chlapcom najviac doma a keď ho občas zoberú von, prikrývajú mu hlavu, pretože na neho všetci ľudia zvedavo pozerajú.

Bakhtiyer veľmi túži byť rovnaký, ako iné deti, aby sa mohol s nimi hrať a chodiť do školy. 

Profimedia

Má len jedno želanie

“Santa, prosím, daj mi na Vianoce novú tvár, ja sľubujem, že potom nebudem už nikdy v živote viac plakať,” stálo v liste pre Santu, ktorý nadiktoval svojmu otcovi. “Chcem byť ako ostatné deti,” dodal.

Tento list bol zaslaný charitatívnej organizácii v meste Almata v Kazachstane, ktorá organizuje kampaň s názvom “Letters To Santa.”

Veríme, že chlapcovi pomôžu a bude sa už čoskoro tešiť zo života tak, ako jeho rovesníci.

Profimedia

​ 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie