Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TOTO vás chytí za srdce: Bábätko si vzali domov, aj keď vedeli, že zomrie
Zdielať na

TOTO vás chytí za srdce: Bábätko si vzali domov, aj keď vedeli, že zomrie

Zdroj: Profimedia

Už po prvom trimestri rodičia vedeli, že ich dieťatko nebude mať šancu prežiť, napriek tomu si ho nenechali vziať. Dôvod, prečo sa tak rozhodli, vás dojme k slzám.

Jessica a Sampson Shnurmanovci mali už dvojročného synčeka a spolu s ním sa nesmierne tešili na príchod jeho súrodenca. Napriek tomu, že osud im veľa radosti nedoprial, neľutovali sa a rozhodli sa pre obdivuhodný skutok plný lásky.

Namiesto smútku veľké gesto

Jessice lekár oznámil smutnú správu už v 13-tom týždni tehotenstva. Povedal jej na rovinu, že dieťatko nebude mať žiadnu šancu na život, pretože malo obrovskú cystu v hornej časti chrbtice, ktorá navyše zabraňovala vývoju mozgu.

Mladých rodičov táto informácia nesmierne zasiahla, napriek tomu sa obaja zhodli v tom, že dieťatko chcú priviesť na svet. Rozhodli sa tak po tom, ako sa presvedčili, že ich dieťa môže byť vhodným darcom niektorých orgánov, ktoré sa vyvinú a budú v poriadku.

Jej krátky život mal zmysel

Keď sa maličká Lilah narodila, otvorila oči a začala plakať, boli nielen rodičia, ale zdravotníci a lekári veľmi dojatí. Čakali totiž, že zomrie hneď po narodení, ale nestalo sa tak. Dievčatko si rodičia dokonca odniesli domov, kde ho obklopili láskou. Užívali si každý jeden okamih, lebo vedeli, že s nimi dlho nebude. 

Profimedia

Lilah prežila síce iba 9 dní, no vďaka nej, bude iné dieťatko žiť oveľa dlhšie, pretože mu darovala svoje srdce. Pľúca dievčatka zase putovali na dôležité lekárske výskumy.

Profimedia

​Hoci to, čo táto mladá rodina zažila, bolo nesmierne ťažké a bolestivé, sú presvedčení, že urobili to najlepšie rozhodnutie. V budúcnosti by sa veľmi radi zoznámili s rodinou dieťaťa, ktoré dostalo srdiečko ich dcérky.

“Veľmi radi by sme ich spoznali a vypočuli si ich príbeh,” dodali manželia, ktorí si zaslúžia obrovský obdiv. Niečo také naozaj nedokáže každý…

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie