Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jedno z dvojčiat sa narodilo s rázštepom: Dnes je jeho tvárička na nespoznanie
Zdielať na

Jedno z dvojčiat sa narodilo s rázštepom: Dnes je jeho tvárička na nespoznanie

Zdroj: Profimedia

Milujúci rodičia prijali obe deti s veľkou láskou, napriek tomu, že jedno z nich sa narodilo s výraznou vadou.

Mladí rodičia Matt a Sara Martinovci zdieľajú svoj príbeh preto, aby ľudia videli, že dnešná medicína vie takýmto detičkám úžasne pomôcť. Výsledok po náročných zákrokoch je neuveriteľný!

Maličký Cam sa narodil dve minúty po svojom dvojčati – bračekovi Jackovi. Kým jeden chlapček bol úplne v poriadku, práve Cam prišiel na svet s rázštepom podnebia. 

Profimedia

​Najhoršie bolo, že tento problém nebol iba estetická záležitosť, chlapček nemohol byť dojčený, nevedel piť ani z fľaše a tak ho mama musela kŕmiť pomocou hadičky. 

Profimedia

Náročná operácia sa podarila

Plastický chirurg rodičom oznámil, že ich chlapček bude musieť podstúpiť sériu operácií, aby mu dokázali pomôcť a zlepšiť jeho stav. Keď mal tri mesiace, absolvoval náročný 5-hodinový zákrok.

"Bolo to naozaj ťažké, keď sme ho videli po operácii. Musel dostávať upokojujúce lieky, jeho tvár bola príšerne opuchnutá a plná podliatin. Veľa plakal a my sme začali ľutovať, že sme dovolili, aby prežíval takú bolesť,“ spomína otec.

V priebehu pár dní sa však jeho stav začal rapídne zlepšovať. Opuch opadol, modriny začali blednúť a keď rodičia uvideli svojho chlapčeka so širokánskym úsmevom, boli najšťastnejší na svete. 

Profimedia

Nerozhodli by sa inak

Rodičia si uvedomujú, že mnohé mamy sa rozhodnú pre potrat práve vo chvíli, ak sa ukáže, že ich dieťatko má extrémny rázštep podnebia. Oni o tom síce  vopred nevedeli, ale určite by si ho nikdy nenechali vziať. Práve príbeh ich chlapčeka je dôkazom toho, že dnešná moderná medicína si vie aj s náročnými prípadmi poradiť.

“Jeho úsmev bol ten najkrajší darček, aký sme mohli dostať. Obaja sme od dojatia plakali, lebo sme si mysleli, že ho nikdy neuvidíme, usmievať sa” dodala milujúca mama.

Hoci prvá operácia prebehla úspešne, Cam bude musieť postupne podstúpiť ešte ďalšie dva zákroky. Ak dopadnú rovnako úspešne, bude absolútne v poriadku, tak, ako jeho dvojča.

Úžasný výsledok 5-hodinovej operácie! Je z neho nádherný chlapček!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie