Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Najstaršia Britka, ktorá porodila štvorčatá: Pomáhať jej bude aj osem vnúčat!
Zdielať na

Najstaršia Britka, ktorá porodila štvorčatá: Pomáhať jej bude aj osem vnúčat!

Zdroj: Profimedia

Túžba po dieťatku bola taká silná, že sa jej nakoniec podarilo otehotnieť aj vo vyššom veku. A prekvapenie to bolo hneď štvornásobné.

V Británii jej síce patrí prvenstvo, ale najstaršou mamou štvorčiat na svete je iná žena. Nemka Annegret Raunigk porodila štvorčatá ako 65-ročná!

Hoci Tracey Britten (50) mala už tri dospelé deti a osem vnúčat, s manželom ešte veľmi túžili po bábätku. Po rokoch snaženia a niekoľkých pokusoch o umelé oplodnenie, sa im to nakoniec podarilo, no obrovské prekvapenie ich čakalo na prvom ultrazvuku.

Lekár im oznámil, že čakajú rovno štyri deti naraz!

Profimedia

Tri dievčatká a jeden chlapec sa narodili v 31. týždni a pri pôrode cisárskym rezom asistovalo vyše 30 zdravotníkov. Bábätká museli ihneď previezť na špeciálne oddelenie, kde ich napojili na prístroje a uložili do inkubátorov, kde budú musieť stráviť niekoľko týždňov.

Jeden z lekárov potvrdil, že všetkým bábätkám sa darí veľmi dobre a pravdepodobne už tieto Vianoce budú tráviť so svojou rodinou.

Profimedia

Matka čelí obrovskej kritike

„Túžila som po jednom dieťatku a boli sme požehnaní štyrmi. Je to zázrak!“ vyjadrila sa mamička krátko po pôrode.

Kým mnohí jej vyjadrili obdiv a zaželali veľa zdravia, väčšina ľudí nad rozhodnutím tejto matky len neveriacky krúti hlavou a pokladá to za nezodpovednosť.

Tracey si kritiku nevšíma a je šťastná, že po rokoch si opäť môže užívať mamičkovské povinnosti.

“Nevyzerám na päťdesiat a ani sa tak necítim. Nech si ľudia hovoria, čo chcú, je to iba naša vec,” odkazuje šťastná mamička-babička svojim neprajníkom.

Profimedia

​Čo si o tehotenstve vo vyššom veku myslíte vy? Napíšte nám!

Súvisiace články

Najčítanejšie