Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ako vyzerá menu v pôrodnici v Hainburgu: Zatočí sa vám z neho hlava
Zdielať na

Ako vyzerá menu v pôrodnici v Hainburgu: Zatočí sa vám z neho hlava

Zdroj: Echo Grid/Unsplash

Istá Slovenka nedávno rodila v rakúskom Hainburgu a na sociálnej sieti sa pochválila aj fotkami jedla, ktoré jej tam naservírovali. Za menu v pôrodnici by sa nemusela hanbiť žiadna reštaurácia!

Ak ste rodili v slovenskej pôrodnici, spomeniete si ešte na jedlo, ktoré vám naservírovali na stôl? Určite áno, keďže väčšinou išlo o menu, na ktoré sa tak rýchlo nedá zabudnúť. Viete, že sa to dá robiť aj inak?

Dôkazom sú fotky, ktoré nám poslala mladá mamička. Žena, ktorá chce ostať v anonymite, svoje prvé dieťa priviedla na svet v jednej z bratislavských nemocníc, ostatné dve práve v Hainburgu. Rozdiel? Ako sama priznala, ten je úplne vo všetkom a strava je naozaj to posledné! Sama strávila v pôrodnici 2 dni a starostlivosť si veľmi pochvaľovala.

 Takto vyzeralo mäsové menu

archiv

​„Každý deň máte na výber z 3 druhov jedál raňajky, obed a večeru. Tretia možnosť je vegetariánska, tú som mala ja. Na obed sme mali vždy polievku, hlavné jedlo a dezert. V tomto prípade na fotke: karfiolová polievka, vyprážaná hliva ustricová v sezame, šalát a domáci bylinkový dresing. Ako dezert som mala čerstvé ovocie, alebo rozmixované ovocie, bol aj zákusok," opisuje mladá mamička.

archiv

​Na večeru mala cviklovosyrovú nátierku, syr z kozieho syra a vajce. Ako sladkosť jej dali mliečnu ryžu. Na raňajky a večeru som si mohla vybrať chlieb - celozrnný alebo žemľu. Vždy bol na výber čaj alebo bezkofeínová káva. Okrem toho bola na chodbe misa s čerstvým ovocím, to je tam nonstop. Počas pôrodu môžete jesť aj piť, ak rodíte napríklad počas večere, tak vám kľudne donesú aj černohor. Otázka je, či ho zjete. Ja som to dala mužovi,“ zavtipkovala na záver. Kedy budeme mať my v pôrodniciach aspoň o kúsok chutnejšie jedlo?

archiv

​Pritom finančne pôrod za našimi hranicami vychádza v podstate rovnako.

Súvisiace články

Najčítanejšie