Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vnútromaternicové teliesko ju takmer zabilo: Mladá matka už nemôže mať deti
Zdielať na

Vnútromaternicové teliesko ju takmer zabilo: Mladá matka už nemôže mať deti

Zdroj: Facebook

Mladá Austrálčanka prišla kvôli na pohľad bežnému zákroku takmer o život a teraz varuje ostatné ženy, aby nedopadli ako ona.

Shannon Hubbard (25) z austrálskeho Sunshine Coast sa pre vnútromaternicové teliesko rozhodla po pôrode tretieho dieťaťa. Osem týždňov po narodení syna Harrisona navštívila svojho praktického lekára, ktorý jej teliesko zaviedol. Netrvalo dlho a mladej matke bolo jasné, že je niečo zle.

Lekár ju varoval, že môže ľahko krvácať, z Shannon ale tiekla krv prúdom a objavili sa aj veľké krvné zrazeniny. Žena sa sotva dostala do nemocnice a lekári pri následnej operácii zistili, že má na maternici štvorcentimetrovú ranu. Život jej síce zachránili, mladá matka už ale nemôže mať deti.

Facebook

"Maternica mi zostala, ale povedali mi, že by to bolo pre mňa obrovské riziko mať ďalšie deti. Je totiž veľmi pravdepodobné, že by sa mi maternica roztrhla," dodáva.

Facebook

"Som úplne na dne a vôbec neviem, ako sa s tým vyrovnám. Mám len 25 rokov a mám celý život pred sebou. Stále rozmýšľam nad tým, ako ma toto malé rozhodnutie takmer pripravilo o život," hovorí Shannon, ktorá chce svojim príbehom varovať ostatné ženy, aby si dali pozor.

Shannon má totiž zaklonenú maternicu, u ktorej existuje väčšie riziko komplikácií pri zavádzaní vnútromaternicového telieska. Lekár ju ale vraj vôbec nevaroval. "Nechcem nikomu hovoriť, aby si nedávali zaviesť Mirenu, ani sa nechcem súdiť s lekármi, ktorí ma nevarovali. Chcem len, aby ženy s netypickou maternicou tento zákrok zvážili a prehodnotili to so svojim lekárom, " vysvetľuje.

Facebook

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie