Najlepšie cesto na palacinky: Pridajte TOTO a budú nadýchané
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Zdroj: Unsplash.com
Klasické palacinky sú asi najobľúbenejšou sladkou bodkou za obedom v mnohých domácnostiach. Ako ich však urobiť tak, aby boli vláčne a nadýchané? Takto!
Ivana Gáboríková žije športom, zdravo sa stravuje, no ani ona sem-tam neodolá nejakej maškrte. Tentokrát si spolu so švagrinou Eliškou pripravili jednu z najpopulárnejších dobrôt - palacinky!
Vedeli ste, že ak do cesta pridáte aj vodu, budú palacinky nadýchané, jemné a vôbec sa nebudú lepiť? Vyskúšajte! Navyše, ak sa vám už zunovali klasické plnky, pripravte si tú z mascarpone a nutelly. Je totiž fantastická!
Ingrediencie:
Cesto na palacinky:
- 200g hladkej múky
- 3dc mlieka
- 2dc vody
- 1dc oleja
- 2 malé vajíčka
- štipka soli
- lyžica cukru
Krém palacinky:
- 100ml smotany na šľahanie
- 200g mascarpone
- 2 lyžice nutelly
Postup:
Cesto na palacinky si pripravíme klasicky - všetky ingrediencie vymiešame. "Ideálne, ak cesto zakryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút," poradila Ivana. Krém pripravíme tak, že do misy dáme smotanu, pridáme mascarpone a vyšľaháme. Na chvíľu odložíme do chladničky. Potom palacinky ponatierame krémom a môžeme jesť!
Zobraziť tento príspevok na Instagrame