Zatiahnuté, zmiešané prehánky
Bratislava
Cecília
22.11.2024
Najlepšie cesto na palacinky: Pridajte TOTO a budú nadýchané
Zdielať na

Najlepšie cesto na palacinky: Pridajte TOTO a budú nadýchané

Zdroj: Zdroj: Unsplash.com

Klasické palacinky sú asi najobľúbenejšou sladkou bodkou za obedom v mnohých domácnostiach. Ako ich však urobiť tak, aby boli vláčne a nadýchané? Takto!

Ivana Gáboríková žije športom, zdravo sa stravuje, no ani ona sem-tam neodolá nejakej maškrte. Tentokrát si spolu so švagrinou Eliškou pripravili jednu z najpopulárnejších dobrôt - palacinky!

​Vedeli ste, že ak do cesta pridáte aj vodu, budú palacinky nadýchané, jemné a vôbec sa nebudú lepiť? Vyskúšajte! Navyše, ak sa vám už zunovali klasické plnky, pripravte si tú z mascarpone a nutelly. Je totiž fantastická!

Ingrediencie:

Cesto na palacinky:

  • 200g hladkej múky
  • 3dc mlieka
  • 2dc vody
  • 1dc oleja
  • 2 malé vajíčka
  • štipka soli
  • lyžica cukru

Krém palacinky:

  • 100ml smotany na šľahanie
  • 200g mascarpone
  • 2 lyžice nutelly

Postup: 

Cesto na palacinky si pripravíme klasicky - všetky ingrediencie vymiešame. "Ideálne, ak cesto zakryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút," poradila Ivana. Krém pripravíme tak, že do misy dáme smotanu, pridáme mascarpone a vyšľaháme. Na chvíľu odložíme do chladničky. Potom palacinky ponatierame krémom a môžeme jesť!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Súvisiace články

Najčítanejšie