Skoro jasno
17°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Štyri kúzelné slová, ktoré zmenia váš život: Používajte ich denne a budete sa mať lepšie
Zdielať na

Štyri kúzelné slová, ktoré zmenia váš život: Používajte ich denne a budete sa mať lepšie

Zdroj: unsplash/brooke-cagle

Objavte nástroj, ktorý vám pomôže zmeniť váš život. Táto metóda pochádza z Havaja a ide o spôsob, ako sa znova spojiť so svetom cez štyri magické slová. Budete prekvapení, aké ľahké je zmeniť a zlepšiť život.

Hó oponopono je nástroj, ktorý vám umožní zmeniť svoj život, ak viete, ako ho správne použiť. Ide o staroveký havajský liečebný systém, ktorý rieši problémy nielen psychické, ale vo finále aj tie fyzické. V preklade znamená hó oponopono: Nechať veci, aby šli lepšie, alebo napraviť chybu. Táto metóda podporuje rovnováhu a sprostredkováva vzájomné odpustenie.

Základné princípy metódy   

Základným princípom metódy je stopercentné prevzatie zodpovednosti za to, ako a čo vnímame mimo nás. Ďalej fakt, že fyzická realita sa utvára vďaka našim myšlienkam a že správne a harmonické myslenie vytvorí harmonickú realitu.

Je dôležité zdôrazniť myšlienku, že Hó oponopono nemá slúžiť na uspokojovanie potrieb a túžob, ani našich snov, pretože to pochádza z nášho ega. Vďaka tejto metóde sme bez očakávania, takže nič nechceme ani nič nehľadáme. Jednoducho necháme dušu konať a uzavrieme mier sami so sebou. Hó oponopono nie je metóda, ktorá vám do života pritiahne všetko, po čom túžite. Jedným z hlavných princípov je pokora. Byť pokorný znamená pochopiť, že svet sa netočí iba okolo vás.   

unsplash/michael-krahn

Kúzelné slová, ktoré zmenia váš život  

Aby sme skutočne dosiahli vnútorný pokoj a uspokojenie, musíme použiť nasledujúce štyri silné frázy, vďaka ktorým vesmír vstúpi do nášho života a pomôže nám zbaviť sa problémov, ktoré máme, a premeniť ich na príležitosť. Toto sú najdôležitejšie frázy Hó oponopono:  

1. Ospravedlňujem sa (alebo prijímam sa): S touto frázou si uvedomíme situáciu, v ktorej sme, pozorujeme ju a prijmeme ju. Ospravedlňujem sa hovoríte, aby ste uznali, že sa niečo stalo a že si uvedomujete, že to nie je dobré.  

2. Odpúšťam: Odpúšťame sebe, ostatným vesmíru či akejkoľvek situácii či osobe, ktoré spôsobili náš vnútorný konflikt. Odpustenie prináša oslobodenie tak pre vás, ako aj pre toho druhého, komu odpúšťate. Okrem toho nás táto fráza učí, že neobviňujeme, ale odpúšťame a preberáme svoju zodpovednosť za to, čo sa deje.  

3. Ďakujem: Slovom ďakujem vyjadrujeme vďačnosť a dávame zmysel situácii, v ktorej sa nachádzame. Vďačnosť totiž pomáha iniciovať pozitívne zmeny. To nám umožňuje nájsť príležitosť aj v ťažkej dobe.   

4. Milujem: Slovo milujem rozprúdi zablokovanú energiu, vyjadruje lásku k vedomiu a súčasne ku všetkému, čo je okolo. Týmto slovom sa vraciame k láske namiesto toho, aby sme zostávali v negativite. To nám umožňuje prijať v našom živote každú situáciu s dobrou predispozíciou. 

unsplash.com

Čo všetko metóda prináša  

Tieto magické slová a frázy vám pripomenú, že sme v každom konflikte či intenzívnych emóciách autonómni a zodpovední. Nemusíme ich vyslovovať nahlas, pokojne si ich opakujte potichu v duchu, dôležitejšie je zaujatie postoja, ktorý reprezentuje dané slovo či frázy.  

Na základe opakovania mantry sa naučíte odísť od toho, čo vám prekáža a zmiernite vlastné očakávania. Hó oponopono v žiadnom prípade nepodporujú nečinnosť. Tieto spúšťacie slová používajte na vyčistenie každej z vašich „chýb“ a každej z vašich pochybností. Hľadajte pokoj, prestaňte premýšľať o tom, čo ste mohli urobiť alebo aké riešenie potrebujete. Odpovede prídu samy.  

Čistenie nepriateľských myšlienok vďaka magickým slovám sa odstránia vaše negatívne spomienky a umožnia vám to prijať ich, odpustiť si a ísť ďalej. Čím viac budete vďační, tým ľahšie sa posuniete tam, kam chcete ísť. Princíp metódy hovorí, že za svoj život sme zodpovední sami a je zbytočné chcieť zmeniť druhých, alebo ich súdiť. Zdravotné prínosy Hó oponopono nie sú tiež márne – pomáhajú zmierniť napätie, znížiť stres (podobne ako meditácia) a umožňujú lepšie zvládať konflikty. 

unsplash/sage-friedman

Súvisiace články

Najčítanejšie