Zatiahnuté
13°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Tieto 3 zlozvyky majú vraj nadpriemerne inteligentní ľudia: Robíte TO takto aj vy?
Zdielať na

Tieto 3 zlozvyky majú vraj nadpriemerne inteligentní ľudia: Robíte TO takto aj vy?

Zdroj: unsplash/radu-florin

Zlozvyky majú často nepriaznivý dopad na naše telo a zdravie, ale možno ste netušili, že niektoré sú podľa odborníkov ukazovateľom vyššej inteligencie.

Snáď každý človek na svete má nejaký zlozvyk, väčšina z nás ich má dokonca niekoľko. Možno ste ale netušili, že práve tieto tri sú typické pre nadpriemerne inteligentných ľudí, ako píše portál powerofpositivity.com. Zistite hneď, či patríte medzi nich.

3 zlozvyky nadpriemerne inteligentných

1. Neporiadok

Ľudia, ktorí majú tkz. „organizovaný neporiadok“ sú vraj nielen inteligentnejší, ale aj viac kreatívni. Štúdia, ktorú uskutočnili profesori na School of Management Univerzity v Minnesote zistila, že neporiadok na pracovnom stole môže dokonca slúžiť ako užitočná “pomôcka” pre tvorivé riešenie problémov. Ide pravdepodobne aj o to, že ľudia, ktorí majú neporiadok, ale dokážu sa v ňom dobre orientovať, si vedia poradiť aj s “neporiadkom” vo svojom živote. Neporiadok na pracovnom stole bol typický napríklad aj pre Alberta Einsteina.

Profimedia

​2. Ponocovanie

Sú ľudia, ktorí ožívajú večer a v noci a práve vtedy vedia fungovať najlepšie. Niektorí sa o takomto čase napríklad najviac naučia, iným sa darí v tvorivých činnostiach. “Nočné sovy” sú podľa odborníkov inteligentnejší ľudia ako “ranné vtáčatá” a často vynikajú práve v rôznych umeleckých odvetviach. Ich vyššia produktivita večer a v noci však znamená, že im vyhovuje ráno dlhšie spať a vstávanie je pre nich veľmi náročné.

Profimedia

3. Používanie nadávok

Štúdia psychológov z Marist College objavila a potvrdila vzťah medzi inteligenciou a používaním nadávok. Väčšinou sú ľudia, ktorí často hrešia a používajú nadávky, považovaní za hlúpejších, vyzerá to tak, že opak je pravdou. Výskumy preukázali, že ľudia, ktorí používajú nadávky, majú viac rozvinutú slovnú zásobu ako tí, ktorí nadávky nepoužívajú vôbec. Práve dokonalá verbálna zdatnosť je jedným z najvýraznejších ukazovateľov vyššieho intelektu.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie