Zatiahnuté
Bratislava
Cecília
22.11.2024
Jedna surovina zmení klasiku na delikatesu: Vyskúšajte mega chutnú veľkonočnú nátierku
Zdielať na

Jedna surovina zmení klasiku na delikatesu: Vyskúšajte mega chutnú veľkonočnú nátierku

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Varené vajíčka a recepty z nich k Veľkej noci jednoducho patria. Ak sa chystáte pripravovať z nich napríklad nátierku, vyskúšajte do nej pridať jednu ingredienciu navyše, výsledok vás prekvapí!

Nátierky, šaláty či plnky z varených vajec, to všetko je neodmysliteľnou súčasťou sviatkov jari. Vyskúšajte recept na vajíčkovú nátierku, do ktorej však namiesto masla ide jedno zrelé avokádo. Chutí naozaj výborne, je zdravá a na sviatočnom stole bude vyzerať perfektne!

Avokádovo-vajíčková nátierka

Ingrediencie:

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 vajcia
  • 2 PL čerstvý syr Lučina
  • 1 ČL horčica
  • 1 mladá jarná cibuľka
  • soľ
  • citrónová šťava

Postup:

  1. Vajíčka uvaríme na tvrdo.
  2. Žĺtky vyberieme a rozpučíme vidličkou spolu s avokádom, lučinou a s horčicou. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku, nakrájané bielka a dochutíme soľou a citrónovou šťavou. 
  3. Môžeme pridať aj čerstvé bylinky. Natrieme na čerstvý chlebík, prípadne na jednohubky  a podávame ozdobené so zeleninou podľa chuti.

Súvisiace články

Najčítanejšie