Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Sprchujete sa vždy ráno, večer, alebo oboje? Väčšina z nás to vraj robí ZLE!
Zdielať na

Sprchujete sa vždy ráno, večer, alebo oboje? Väčšina z nás to vraj robí ZLE!

Zdroj: Profimedia

Odborníci sa vyjadrili k hygiene nášho tela a vysvetlili, ako a prečo by sme si mali sprchovať telo. Robíte to tak aj vy?

Kým niekto by bez večernej sprchy nezaspal, inému vyhovuje ranná sprcha, ktorá ho zároveň prebudí. Ako často a kedy by sme sa mali sprchovať podľa odborníkov, píše portál self.com.

Výhody rannej sprchy sú jasné. Okrem toho, že odídete do práce voňaví a svieži, sprcha vás dokonalo preberie a nakopne. Večerná sprcha zase zmyje špinu a pot z celého dňa, zrelaxuje vás a aj spánok je po nej kvalitnejší.

Obe možnosti tak majú svoje logické výhody, nebolo by najlepšie osprchovať sa aj večer aj ráno? 

Toto radia odborníci

Každodenná sprcha by mala byť samozrejmosť pre každého, ak sa však budete pravidelne sprchovať dvakrát denne, môžete si extrémne presušiť pokožku, čo môže spôsobiť jej predčasné starnutie.

Podľa odborníkov je zdravšia večerná sprcha, pretože by sme mali odpočívať zrelaxovaní a úplne čistí. Všetko však treba prispôsobiť vašim aktivitám v priebehu dňa. "Ak sa extrémne potíte, napríklad v horúcich letných dňoch, alebo pri športe, pokojne sa sprchujte aj ráno aj večer. Keď však máte pokojnejšie dni, stačí sa osprchovať večer a ráno sa iba dobre poumývať. Po každej sprche používajte telové mlieko, aby ste zabránili vysúšaniu pokožky," dodal Dr. Goldenberg.

Profimedia (ilustračná fotografia)

Súvisiace články

Najčítanejšie