Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOP osviežujúca detox limonáda: Prečistí vám telo a urýchli chudnutie
Zdielať na

TOP osviežujúca detox limonáda: Prečistí vám telo a urýchli chudnutie

Zdroj: Profimedia

Vedeli ste, že uhorka obsahuje až 96 percent vody a minimum kalórií? Práve preto je ideálnou voľbou pre každého, kto chce schudnúť zdravým spôsobom.

Čakajú nás poriadne horúce dni a práve preto by sme mali dbať na pravidelný pitný režim ešte viac, ako inokedy. Nezabúdajte piť dostatočné množstvo obyčajnej čistej vody, ale výborne sa osviežiť a dodať telu vitamíny môžete napríklad aj takouto skvelou a zdravou limonádou.

Odborníci na výživu sa zhodujú v tom, že čerstvé uhorky dokážu efektívne stimulovať črevá, prečisťujú tráviace ústrojenstvo a normalizujú metabolizmus, čím pomáhajú nielen schudnúť, ale napríklad aj zlepšiť stav pokožky. Je to najmä preto, že obsahujú veľké množstvo vody a vlákniny. 

Profimedia

Uhorková detox limonáda

Ingrediencie:

  • 1 menšia šalátová uhorka
  • 1 citrón (alebo limetka)
  • hrsť čerstvých mätových lístkov
  • 2 litre vody

Do väčšieho džbánu vložte očistenú uhorku nakrájanú na plátky a šťavu z polovice citrónu, druhú polovicu nakrájajte na kolieska. Pridajte mätu, zalejte vodou a nechajte v chladničke postáť pokojne aj celú noc. Vychladenú limonádu môžete potom popíjať po celý deň, v prípade potreby doplňte ešte kockami ľadu.

Vedeli ste, čo všetko dokáže s vaším telom konzumácia 1 uhorky denne?

Súvisiace články

Najčítanejšie