Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jednoduché jarné rituály vám zlepšia život: Privolajte si to, po čom už dlho túžite!
Zdielať na

Jednoduché jarné rituály vám zlepšia život: Privolajte si to, po čom už dlho túžite!

Zdroj: unsplash.com/erriko-boccia

Obdobie, kedy sa po zime všetko prebúdza a ožíva, je ideálne na to, aby ste sa oslobodili od negatívnych energií, nabrali nové sily a splnili si svoje sny.

Vyskúšajte niektorý z jednoduchých jarných rituálov, ktoré doma zvládne každý. Potrebovať na to budete len pár drobností, napríklad sviečku, nite, soľ, papierik či šalviu. Skúste teda na chvíľu upokojiť myseľ a začať veriť, že všetko je možné...

Veľkonočné sviatky sa po novom budú volať inak!

​Očista domu

Jeden z najstarších spôsobov, ako vyčistiť priestory, je vykurovanie šalviou bielou, ktorá je veľmi obľúbená u amerických indiánov aj domorodých obyvateľov Amazónie. Hovorí sa o nej ako o najposvätnejšej byline vôbec. Má osviežujúcu a korenistú vôňu a účinky, ktoré očisťujú miestnosti od negatívnej energie a tiež ju dezinfikujú.

Ako na to: Suchú šalviu vložte do žiaruvzdornej misky. Postavte ju na nehorľavý povrch. Šalviu zapáľte a hneď uhaste, začne sa z nej ľanúť dym. S miskou prechádzajte priestor, ktorý chcete vyčistiť – zamerajte sa na priechody medzi miestnosťami, nezabúdajte na rohy izieb. Sústreďte sa a verte svojej intuícii, povedie vás tam, kde je najviac negatívna energia. Pozor dajte aj na priestory, kde máte počítač, televíziu a pod. Aj tie je treba vyčistiť. Potom, čo šalvia dohorí, sa odporúča zapáliť kadidlo. Účinky sa tak posilnia. Počas rituálu môžete nahlas opakovať, čo si doma prajete mať, napríklad: "Chcem domov zdravie, lásku, financie… "

unsplash.com/eugene-zhyvchik

Získanie peňazí

Len málokto je so svojou finančnou situáciou úplne spokojný. Ak na tom s peniazmi nie ste práve dobre, je jar ideálnym obdobím na uskutočnenie rituálu, ktorým si financie môžete priniesť do života. Treba mu však veriť a nepochybovať.

Ako na to: Nachystajte si malé látkové vrecúško na zaväzovanie či stiahnutie, tri guličky nového korenia a pyrit. Ide o kameň, ktorý je zdrojom pozitívnej energie, odstraňuje blokády, zmierňuje depresie a trému, chráni pred čiernou mágiou, a hlavne priťahuje hojnosť a bohatstvo. Rituál je potrebné vykonať za jarnej noci. Akonáhle sa zotmie, zapáľte sviečku (zlatú alebo zelenú). Do vrecúška vložte pyrit a nové korenie, zatvorte ho. Hovorte: „Ďakujem za bohatstvo, ktoré prichádza do môjho života, stávam sa pre neho magnetom. Začína ku mne prúdiť vo veľkej miere.“ Vrecúško na tri dni zaveste nad vchodové dvere, potom dajte pod vankúš. Na zvýšenie účinku sa odporúča nosiť ho aj v kabelke.

SITA

Splnené priania

Jar vlieva novú energiu do žíl a my viac ako inokedy túžime po tom, aby sa nám splnilo to, čo si prajeme, a aby sme získali, čo nám chýba. Lásku, financie, prácu, skrátka čokoľvek. K tomu môže pomôcť jednoduchý rituál.

Ako na to: Najprv si vyrobíme vlastnú sviečku, je to ľahšie, než sa zdá. Môžete si kúpiť vosk a knôt, ale aj roztaviť už hotovú sviecu. Rozpustite vosk (alebo sviečku) v hrnci a pridajte doň vlastné ingrediencie. Záleží na tom, po čom túžite. Pokiaľ po láske, je vhodný vosk červený, do ktorého pridáte pár okvetných lístkov červenej ruže, ale hodí sa aj ružový olej alebo štvorlístok. Ak potrebujete financie, je vhodná zelená farba. Do zmesi môžete pridať kúsok zázvoru, šalvie a hlavne muškátový oriešok, o ktorom sa hovorí, že rozmnožuje peniaze. Vosk nalejte do malej sklenenej nádoby, nezabudnite na knôt. Akonáhle stuhne, je možné začať s rituálom. Najprv zapáľte sviečku a na papierik napíšte svoje prianie. Plne sa naňho sústreďte. Potom papierik nad sviečkou spáľte s prianím, nech ho oheň premení na realitu. Popol, ktorý zostane, rozfúkajte do svetových strán. Sviečku nezhasínajte, nechajte ju voľne dohorieť. 

unsplash.com/kinga-cichewicz

Pre lásku

Tento jarný rituál je cielene zameraný na privolanie lásky v prípade, že nemáte vyhliadnutého nikoho konkrétneho. Ak ste sami a chcete, aby láska vstúpila do vášho života, vyskúšajte to!

Ako na to: Vezmite tri nite, stuhy alebo povrázky, každý inej farby. Prvý červený, druhý zelený a tretí v odtieni, ktorý máte radi. Upleťte z nich klasický vrkôčik a na konci urobte uzol. Celkom ich musíte vyrobiť sedem a pri každom myslieť na lásku, po ktorej túžite – aká by mala byť. Spletený špagát noste pri sebe, ale nikdy ho nerozväzujte. Majte ho do chvíle, kým do vášho života láska vstúpi. Potom ho pustite po vode.

unsplash.com

Prečistenie tela

Soľ do seba vie veľmi dobre nasať negatívne energie. Tento rituál je ideálny na prečistenie tela po zime, ale hodí sa aj vtedy, ak máme za sebou náročný deň, alebo keď sa necítime dobre po komunikácii s nejakým človekom, prípadne ak sme sa pohádali. Zároveň pôsobí ako ochrana.

Ako na to: Do ​​misky dajte tri lyžice soli a pol litra vody, premiešajte a zmesou potrite celé telo mimo pokožky hlavy a samozrejme aj intímnych partií. Nechajte pár minút pôsobiť, aby soľ vysala všetko negatívne z vášho tela. Osprchujte sa a hovorte pri tom: „Nech voda spláchne všetko zlé, čo je so mnou spojené.“ Chvíľu relaxujte pri svite sviečky, môže byť aj vonná. Dôležité je, aby vám bolo príjemne.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie