Chcete chutný recept bez mäsa? Stavte na zeleninový quiche s medvedím cesnakom
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Sezóna medvedieho cesnaku je tu a ak ste si ho už nazbierali, môžete ho využiť v rôznych jedlách. Super voľbou je napríklad v slanom koláči.
Rastie takmer všade, je chutný, zdravý a dá sa využiť v rôznych jedlách. Medvedí cesnak môžete pokojne pridať aj do zeleninového quichu. Ak ste zatúžili po jedle bez mäsa, neváhajte! Jeho príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.
Viac zaujímavých receptov a zábavy si užijete každý pracovný deň od 17.50 v relácii Bez servítky
Konkrétne tento recept pochádza od tanečnice Katky Jakeš, ktorá sa netají tým, že je naozaj fantastický!
Ingrediencie:
na korpus:
- 250 g špaldovej múky
- 1 vajce
- 100 g masla
- 2 PL vody
- štipka soli
na plnku:
- 4 vajíčka
- 100 ml mlieka
- 150 g bryndze
- mozzarelky
- medvedí cesnak, rajčiny, cibuľu, cukinu, bazalku
Postup:
"V rukách vymiesim cesto a nechám ho na min 30 minút v chladničke. Potom vyberiem, v rukách miesením zohrejem, vyvaľkám a dám do maslom vytretej formy. Vidličkou popichám spodnú časť cesta, zabalím do alobalu a navrch dám nejakú strukovinu, aby sa to zaťažilo a cesto “nevyrástlo”. Pečiem na 200 stupňoch 15 minút," opísala prípravu korpusu Katka. Potom si pripravíte plnku. "Zmiešam 4 vajíčka so 100 ml mlieka a 150 g bryndze (môže byť aj menej alebo nemusí byť vôbec). Zeleninu nakrájam (ja som ju preliala vriacou vodou), naukladám na predpečené cesto, navrch dám mozzarelky a zalejem vajíčkovou zmesou. Pečiem na 160 stupňov ďalších 40 min. V tomto quiche som použila medvedí cesnak, cherry rajčiny, cibuľu, cukinu, bazalku, ale môžete ísť aj štýlom “co dum dal”," dodala Jakeš.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame