Jasno
Bratislava
Cecília
22.11.2024
Chcete chutný recept bez mäsa? Stavte na zeleninový quiche s medvedím cesnakom
Zdielať na

Chcete chutný recept bez mäsa? Stavte na zeleninový quiche s medvedím cesnakom

Zdroj: Instagram

Sezóna medvedieho cesnaku je tu a ak ste si ho už nazbierali, môžete ho využiť v rôznych jedlách. Super voľbou je napríklad v slanom koláči.

Rastie takmer všade, je chutný, zdravý a dá sa využiť v rôznych jedlách. Medvedí cesnak môžete pokojne pridať aj do zeleninového quichu. Ak ste zatúžili po jedle bez mäsa, neváhajte! Jeho príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.

Viac zaujímavých receptov a zábavy si užijete každý pracovný deň od 17.50 v relácii Bez servítky

Konkrétne tento recept pochádza od tanečnice Katky Jakeš, ktorá sa netají tým, že je naozaj fantastický!

​Ingrediencie:

na korpus:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • 2 PL vody
  • štipka soli

na plnku:

  • 4 vajíčka
  • 100 ml mlieka
  • 150 g bryndze 
  • mozzarelky
  • medvedí cesnak, rajčiny, cibuľu, cukinu, bazalku

Postup:

"V rukách vymiesim cesto a nechám ho na min 30 minút v chladničke. Potom vyberiem, v rukách miesením zohrejem, vyvaľkám a dám do maslom vytretej formy. Vidličkou popichám spodnú časť cesta, zabalím do alobalu a navrch dám nejakú strukovinu, aby sa to zaťažilo a cesto “nevyrástlo”. Pečiem na 200 stupňoch 15 minút," opísala prípravu korpusu Katka. Potom si pripravíte plnku. "Zmiešam 4 vajíčka so 100 ml mlieka a 150 g bryndze (môže byť aj menej alebo nemusí byť vôbec). Zeleninu nakrájam (ja som ju preliala vriacou vodou), naukladám na predpečené cesto, navrch dám mozzarelky a zalejem vajíčkovou zmesou. Pečiem na 160 stupňov ďalších 40 min. V tomto quiche som použila medvedí cesnak, cherry rajčiny, cibuľu, cukinu, bazalku, ale môžete ísť aj štýlom “co dum dal”," dodala Jakeš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie