Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Chcete schudnúť a nedarí sa vám? Vyskúšajte 5 spôsobov, ako spáliť kalórie aj počas spánku
Zdielať na

Chcete schudnúť a nedarí sa vám? Vyskúšajte 5 spôsobov, ako spáliť kalórie aj počas spánku

Zdroj: Profimedia

Pravidelný pohyb a zdravá strava by mali byť pri snahe schudnúť samozrejmosťou, no spaľovať kalórie je možné aj počas spánku, prezradíme vám ako!

Chudnutie je pre telo náročné a vyčerpávajúce. Dôležitý je aj spánok, ktorý vám dobije baterky, ale tiež prispeje k správnemu spaľovaniu kalórií, a to počas nočného pokoja. Ako na to?

Vedeli ste, že k štíhlejšej postave vám môže pomôcť aj akupunktúra?

​Podporte nočné spaľovanie kalórií

1. Tenká alebo žiadna prikrývka

Nič neprekoná ten pocit, keď sa zababušíte do poriadne nadýchanej periny. Pokiaľ ale chcete schudnúť, je lepšie spať úplne bez prikrývky. Vaše telo sa tak nebude prehrievať, chlad donúti váš metabolizmus viac pracovať, a vy tak počas spánku spálite viac kalórií.

2. Viac spánku

Časté cvičenie je určite cesta k vysnívanej postave, nezabudnite ale na samotný spánok. Štúdie preukázali, že počas každej hodiny spánku spálite až 270 kalórií.

Profimedia

​3. Proteín pred spaním

Aby ste dosiahli váhu snov, skúsite snáď akúkoľvek diétu. Veľa z nás ale robí jednu veľkú chybu, a tou je hladovanie. Ak chodíte spať s prázdnym žalúdkom, v noci sa budete budiť od hladu a veľa toho nenaspíte. Málo spánku znamená tiež žiadne kilá dole. Existuje preto mnoho ľahkých snackov, ktoré by ste si pred spaním mali dať. Patrí medzi ne napríklad proteínový koktail.

4. Maska na spanie

Tma je pre pokojný a dlhý spánok to najdôležitejšie. Svetlo, ktoré vám svieti priamo do očí, môže spánok narušiť. U ľudí, ktorí spia v tme, je o 21 percent menšia pravdepodobnosť vzniku obezity ako u tých, ktorých budí svetlo. Pokiaľ teda nemáte rolety či žalúzie, kúpte si aspoň masku na spanie, ktorá vám tmu stopercentne zaručí!

5. Žiadne hladovanie

Príjem menšieho počtu kalórií väčšinou vedie k ubúdaniu na váhe, môže to byť ale aj naopak. Zníženie príjmu kalórií vaše telo donúti automaticky prejsť do režimu hladovania, a váš metabolizmus sa preto spomalí, aby telo šetrilo kalórie. Aj pred spaním si teda skúste dať len malú a zdravú desiatu, ktorá podporí váš spánok.

unsplash.com/pablo-merchan-montes

Súvisiace články

Najčítanejšie