Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lucie Bílá opäť dokázala, že má veľké srdce: Tisíce pre Ukrajinu a to nie je všetko!
Zdielať na

Lucie Bílá opäť dokázala, že má veľké srdce: Tisíce pre Ukrajinu a to nie je všetko!

Zdroj: Instagram/LucieBila

Mnohí z nás sa v posledných dňoch snažili nejakým spôsobom pomôcť ľuďom utekajúcim pred vojnou v Ukrajine a urobili tak aj mnohé celebrity, medzi nimi aj niekoľkonásobná česká slávica.

Podporu a pomoc Ukrajine vyjadrilo množstvo svetových aj našich celebrít. Niektorí prispeli finančne či materiálne, iní sa vybrali priamo k hraničným priechodom a ďalší zorganizovali vlastné zbierky.

Hrôzostrašná vojna a smutné osudy ľudí nedajú spávať ani speváčke Lucke Bílej, ktorá je známa tým, že pravidelne pomáha tým, čo to najviac potrebujú.

Talentovaná speváčka tak, ako my všetci, s veľkým smútkom sleduje, čo sa v posledných dňoch deje na Ukrajine. Zareagovala však okamžite, keď sa rozhodla venovať celý výťažok z jej víkendového Recitálu na pomoc Ukrajine.

„Milí diváci, s veľkým smútkom sledujeme dianie posledných dní. Veríme, že každá pomoc má veľkú cenu, a preto sme sa rozhodli, že výťažok z dnešného Recitálu Lucie Bílej, vrátane honorárov umelcov aj realizačného tímu, venujeme na pomoc Ukrajine. Budeme radi, keď sa k nám dnes pripojíte. Ďakujeme.” stálo na facebookovej stránke jej divadla. Týmto gestom sa však jej pomoc Ukrajincom rozhodne nekončí.

Náramky aj ubytovanie

“Robím to, čo viem. Urobila som u nás v divadle koncert pre deti a rodiny z Ukrajiny,“ cituje speváčku cnn.iprima.cz. Lucka tiež miluje ručné práce a pomôže aj vlastnými výrobkami.  

„Viem aj navliekať korálky a pretože sa to ľuďom na koncerte páčilo, tak som sa rozhodla to dať na týždeň ako limitku. Už teraz viem, že môžem odovzdať Červenému krížu pol milióna korún," povedala Lucka, ktorej náramky s ukrajinskými farbami idú na dračku a preto ich bude ponúkať aj naďalej.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ADÉL FEJFAROVÁ (@adelfejfarova)

“Ale to, že to so mnou strašne cvičí a že nemôžem spať a že je mi zle, pretože z diaľky pozorujem túto hrôzu, je jasné. Človek by hrozne rád povedal niečo múdre, ale dochádzajú slová a ja sa len modlím za tých nevinných ľudí,“ dodala Bílá, ktorá plánuje pomôcť aj s ubytovaním utečencov z Ukrajiny. „Mám možnosť a čakám na správu od svojich priateľov. Som na to pripravená,“ povedala Lucka, ktorá opäť raz dokázala, že má veľké srdce. Klobúk dole!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Súvisiace články

Najčítanejšie