Veľa jabĺk, málo cesta, a hotový je hneď: Tento voňavý koláč si obľúbi celá rodina
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: youtube/ Jazete Paulista
Ak vás nebaví zdĺhavé a komplikované vypekanie, tento recept sa vám určite zapáči. Zopár surovín zmiešate v jednej miske a o pár minút je fantastická dobrota na stole!
Tento jablkový koláč je plný zdravých surovín a ak nahradíte klasický cukor medom, prípadne trstinovým a zvolíte napríklad zdravšiu variantu múky, určite neuškodí ani vašej postave! Postup je taký jednoduchý, že to bez problémov zvládnu aj šikovné deti.
TOP hrnčekový jablkový koláč
Ingrediencie:
- 4 veľké jablká
- šťava z ½ citróna
- 1/2 šálky vody
- 1 PL vanilkovej esencie
- 1 šálka cukru
- 1 šálka hrozienok
- 1 šálka vlašských orechov
- štipka soli
- mletú škoricu podľa chuti
- 3 celé vajcia
- 1/2 šálky oleja
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 PL prášku do pečiva
- Práškový cukor na posypanie
youtube/ Jazete Paulista
Postup:
- Jablká umyte, nemusíte ich šúpať, iba vyberte stred a nakrájajte ich na malé kúsky a vložte do misky.
- Jablká pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte trochu vody, premiešajte a postupne pridajte všetky ostatné suroviny.
- Pripravte si menší plech prípadne okrúhlu formu, vymastite ju maslom, vylejte do nej zmes a pečte pri 180°C približne 40 až 45 minút. Hotový koláč posypte práškovým cukrom a môžete podávať!
Viac receptov ale aj zábavy nájdete v obľúbenej relácii Bez servítky. Nenechajte si ju ujsť každý pracovný deň o 17:50 na JOJke!