Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zvládla to aj bez diét a trápenia: Takto schudla dvojnásobná mamina 45 kíl
Zdielať na

Zvládla to aj bez diét a trápenia: Takto schudla dvojnásobná mamina 45 kíl

Zdroj: Profimedia

Hoci trpela výraznou nadváhou už od detstva, je perfektným dôkazom toho, že zmeniť svoj život k lepšiemu sa dá aj popri dvoch malých deťoch a starostlivosti o domácnosť. Pozrite sa, ako vyzerá po premene!

Keď sa 34-ročná Colleen Raines dostala na váhu 120 kíl a keď sa uvidela na fotografiách z oslavy, uvedomila si, že je na tom už naozaj zle a musí okamžite zmeniť svoj život.

Je vhodné športovať vonku aj v chladných dňoch? Toto nám radí odborník!

Colleen priznala, že nadváha jej bránila aj vo vykonávaní úplne bežných činností. Ťažkosti mala aj pri udržiavaní hygieny či napríklad pri obúvaní topánok. Bola som neustále unavená, náladová a nešťastná. Rozhodne som nebola manželkou a matkou, akou som chcela byť," spomínala úprimne dvojnásobná mamina.

Prekonala samú seba

Ako mama dvoch malých detí hľadala jednoduchý spôsob chudnutia, ktorý by dokázala zvládnuť aj popri deťoch a všetkých povinnostiach, píše magazín womenshealthmag.com.

„Nemohla som si dovoliť zaplatiť nejaký špeciálny chudnúci program, ani sa pridať do nejakej skupiny. Potrebovala som urobiť zmeny v životospráve, ktoré budú pre mňa prirodzené a budem ich dodržiavať už nastálo, aj keď schudnem,“ vysvetlila mamina, prečo odmietla držať niektorú z klasických diét.

Profimedia

Začala si všímať kalorické hodnoty jedál a sledovala všetko, čo zjedla a vypila počas dňa. To jej skutočne otvorilo oči a podľa toho si upravila jedálniček, zmenšila porcie a darilo sa jej postupne chudnúť bez toho, aby sa musela úplne vzdať obľúbených jedál. 

Čo sa týka pohybu, absolútny základ, ktorým začala, bola chôdza. Zo začiatku robila minimálne 8-tisíc krokov denne a postupne si pridávala viac. Cvičí aj podľa videí na YouTube, jazdí na stacionárnom bicykli, občas si zacvičí aj jogu či HIIT. Zistila, že jej vyhovuje práve striedanie cvičení, dôležité je, hýbať sa pravidelne.

Sympatická mamina svoju cestu za zdravšou a chudšou postavou zdieľala aj na Instagrame, kde radí aj iným ľuďom, ktorí sa snažia schudnúť. Výborne podľa nej funguje napríklad aj nahrádzanie niektorých surovín zdravšími variantmi. Colleen si obľúbila napríklad karfiolovú ryžu namiesto bežnej, namiesto kyslej smotany obyčajný grécky jogurt či plnotučné mlieko nahradiť mandľovým.

„Nie sú to preteky. Pokračujte, aj keď príde kríza. Nič nemôžete pokaziť, pokiaľ neprestanete. Dôslednosť je kľúčová,“ radí mamina, ktorá si svoj nový zdravší život bez 45 kíl navyše nevie vynachváliť. Klobúk dole, zvládla to super!

Súvisiace články

Najčítanejšie