Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po nevere priateľa sa vyjedla na 130 kíl: Obéznu ženu po premene nespoznávajú ani priatelia
Zdielať na

Po nevere priateľa sa vyjedla na 130 kíl: Obéznu ženu po premene nespoznávajú ani priatelia

Zdroj: Profimedia

Táto žena nie je ani zďaleka jediná, ktorá smútok a depresie zaháňala jedlom. Jedného dňa si však povedala dosť, prestala sa ľutovať a pustila sa do najväčšej výzvy vo svojom živote.

Harriet Southan (31) z Cheltenhamu vo Veľkej Británii prezradila, že začala výrazne priberať ešte v tínedžerskom veku, keď ju jej prvý priateľ podviedol s jej najlepšou kamarátkou. Úplne sa zrútila, cítila sa ponížene a jej jedinou útechou sa stalo jedlo, píše The Sun.

Obezita môže vážne ohroziť náš zdravotný stav!

Jej typická strava pozostávala z misky sladených cereálií, čokoládových croissantov a koláčikov s maslom a džemom na raňajky, Fast food, lupienky a čokoláda ako dezert na obed, jedlo na donášku na večeru a colové nápoje ako jediný nápoj počas celého dňa. Nečudo, že takouto príšernou životosprávou bez cvičenia a pravidelného pohybu dosiahla šialenú váhu, vyše 130 kíl!

„Jedla som, aby som odvrátila svoju pozornosť od svojich pocitov,“ povedala Harriet, ktorá sa pokúšala niekoľkokrát schudnúť, no neúspešne. .

“Bola som deprimovaná a veľmi smutná, že som sa dostala až do takéhoto stavu,” povedala Harriet, ktorú k radikálnej zmene nakopol až jeden opitý cudzinec, ktorý ju nazval tučibombou. 

Profimedia

„Chcela som sa cítiť aj vyzerať lepšie. Trápila som sa pri každom výstupe na schody, nevládala som, bola som neustále spotená a zadýchaná,” spomína Harriet, ktorej sa nakoniec podarilo v boji s nadváhou vyhrať.

Po dohode s lekárom si nechala chirurgicky zmenšiť žalúdok a po zahojení rán zmenila svoju životosprávu od základov.

Dnes je chudšia o polovicu, pravidelne cvičí a drží sa stravy s vysokým obsahom bielkovín. „Ráno začínam proteínovým kokteilom, na obed si dávam syr, zeleninu či chudé mäso a a na večeru si doprajem domáce jedlo, ktoré sa zvyčajne skladá z chudého mäsa a zeleniny. 

Profimedia

​"Jem z malého taniera, aby som jedla menšie porcie a častejšie, pričom nikdy necítim hlad,” hovorí Harriet, ktorá sa konečne naučila piť obyčajnú čistú vodu a to počas celého dňa.

"Chodím do posilňovne trikrát týždenne, pravidelne navštevujem aj zumbu a plánujem si vyskúšať aj pole dance, aby som si spevnila svalstvo,” hovorí šťastná mamina, ktorá má konečne dostatok energie aj na to, aby zvládala svojho energického synčeka, ktorý má ADHD.

Harriet tvrdí, že sa cíti ako úplne nová osoba a my musíte uznať, že presne tak a j vyzerá! Klobúk dole, úžasná premena!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie