Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Radka za mesiac schudla 8 kíl tuku: Takto sa jej to podarilo!
Zdielať na

Radka za mesiac schudla 8 kíl tuku: Takto sa jej to podarilo!

Zdroj: Instagram

Ste zvedaví, čoho všetkého je ženské telo schopné? Naša najúspešnejšia bikini fitneska Radka sa aktuálne pripravuje na prestížnu súťaž Arnold Classic Europe. Za mesiac sa jej podarilo zhodiť neuveriteľných 8 kíl tuku a vďaka dvojfázovým tréningom je jej telo samý sval.

Bikini fitneska Radka Szombathová sa môže pochváliť titulom vicemajsterky sveta, čo sa doteraz ani jednej Slovenke dosiahnuť nepodarilo. Už pár týždňov na sebe maká, keďže ju čoskoro čaká účasť na top súťaži...

"Moja príprava na Arnold Classic je jedna z mojich najnáročnejších, nakoľko som tento rok neplánovala už súťažiť. Chcela som, aby si telo po piatich rokoch nepretržitého súťaženia oddýchlo a bála som sa aj komplikácií v súvislosti s koronavírusom... Môj plán zmenil e-mail s pozvánkou na najprestížnejšiu súťaž IFBB ELITE PRO Arnold Classic Europe, čo sú súčasne aj Majstrovstvá Sveta profesionálov. Je to súťaž, na ktorú sa nedá len tak prihlásiť. Pozvánku dostávajú iba najlepší profesionálni atléti na svete. Na základe toho som sa rozhodla, že oddych musí počkať, nakoľko takáto príležitosť by sa už nemusela nikdy zopakovať. Bolo to presne 2 mesiace pred súťažou a ja som mala asi najvyššiu váhu v svojej histórii, keď nerátam tehotenstvá. Okamžite som teda začala s prípravou... Bola to najväčšia výzva v mojom živote a viem, že málokto veril že to naozaj dám," priznáva sexi kráska. Samotnú prípravu jej navyše zhoršoval aj lockdown počas ktorého sa fitnes centrá na Slovensku zatvorili. 

"Behom mesiaca som zhodila cca 8kg tuku! A udržať pri tom svaly je pomerne náročné. Moja príprava predstavuje každodenné dvojfázové tréningy, ak sa dalo a vládala som, tak silové a k tomu kardio. Ak nie, druhá fáza bola len kardio. K tomu striktná diéta, na ktorú už nie som zvyknutá, nakoľko preferujem dlhšiu prípravu v nižšom kalorickom deficite. V takom duchu vždy pripravujem aj svoje pretekárky. Asi žiadnej by som takúto prípravu nedovolila... Vedela som však, že keď chcem byť lepšia ako pred rokom, kedy som sa stala vicemajsterkou sveta elite pro, iná možnosť nebola..." dodáva. Počas príprav extrémne dbá aj práve na svoj jedálniček. Jeho striktné dodržiavanie a počítanie kalórii sa jej vyplatilo!

"Môj kalorický príjem na začiatku prípravy bol okolo 1000 kcal, výdaj cca 1000 – 1500 plus cca 1300 bazál, čiže cca 1500kcal deficit. Pritom sa odporúča chudnúť v deficite do 500 kcal. To bol ale len začiatok, metabolizmus sa naštartoval a telo začalo chudnúť, postupne som príjem zvyšovala na normálny príjem a chudnem ďalej. Nie už tak rýchlo, ale už zo skúseností viem, že to dám a verím, že prekonám samú seba a vyjdem na pódium vo svojej najlepšej forme."

Ak ste si mysleli, že Radka pred samotnou súťažou hladuje, omyl! Jedlo si dopraje, ale presne vie, čo má jesť, aby vyzerala tak, ako dnes vyzerá. "Ľudia si zvyknú myslieť, keď sa pripravujeme na súťaž, že nič nejeme alebo len mäso na vode so zeleninou a trošku ryže... Opak je pravdou! Nikdy nevynechávam žiadnu potravinu a ani teraz, keď som bola v skutočne obrovskom deficite, stále som prijímala dostatočné množstvo zdravých tukov aj komplexných sacharidov. Hlavne treba vedieť, aký máte cieľ a všetko robiť v súlade s ním. Vyberať si potraviny, ktoré nášmu telu prospejú a nájsť spôsob, aby nám aj to diétne a zdravé jedlo chutilo. Tak pristupujem aj ku každej jednej klientke, každá spolupráca je iná, každé telo inak reaguje a každá hlava sa vie nastaviť na iný podnet. A je na trénerovi, aby prišiel na spôsob, akým to dosiahnuť," dodala na záver. My jej držíme palce, aby na prestížnej súťaži zabodovala!

Súvisiace články

Najčítanejšie