Jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bikini fitneska Radka vám povie, ako schudnúť: Držte sa jej rád a do leta budete vyzerať super
Zdielať na

Bikini fitneska Radka vám povie, ako schudnúť: Držte sa jej rád a do leta budete vyzerať super

Zdroj: Instagram/radkaszombath_ifbb_elitepro

Patrí medzi najlepšie nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Bikini fitneska Radka Szombathová sa môže pochváliť titulom vicemajsterka sveta, čo sa doteraz ani jednej Slovenke nepodarilo. Kráska s dokonale vypracovaným telom presne vie, ako dosiahnuť super figúru.

Radka má 36 rokov, dve deti a ako bikini fitneska profesionálne súťaží už štvrtý rok. Na konte má množstvo úspechov, no ten najväčší sa jej podarilo vybojovať koncom decembra 2019!

Do kín sa dostal dokument o našom úspešnom bojovníkovi Attila Véghovi, ktorý zaujal aj mnohé celebrity

Na Majstrovstvách sveta IFBB Elite Pro v španielskej Tarragone získala titul vicemajsterky sveta, čo sa ešte žiadnej Slovenke pred ňou nepodarilo! Radka dosiahla to, o čom sa jej ani nesnívalo a ide ďalej.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Aký bol pre mna rok 2019? Jedným slovom prevratný! Zivot sa mi prevrátil úplne naruby? rok plny pádov a sklamaní, hlavne veľkých životných zmien, ale aj rok plny úspechov a radosti?tento rok presla moja osobnosť svojou najväčšou transformáciou v živote a ja som za to nesmierne vdacna? konecne som našla vnútorný pokoj@a začínam si užívať všetko čo mi zivot prináša... Dakujem vsetkym ktorí tento rok stali pri mne, mám vás rada?❤️ a želám vam priatelia krasny a stastny nový rok 2020 ktorý a verte mi ja to viem☝️ bude ten najlepsi v našom živote!!!??? #fitness #bikinifitness #elitepro #winner #happynewyear #love #life #fitnesslife #loveyou

Príspevok, ktorý zdieľa Radka Szombath (@radkaszombath_ifbb_elitepro),

Sympatická tmavovláska sa okrem profesionálneho súťaženia venuje aj príprave dievčat na amatérske preteky a stará sa aj o ich celkovú prezentáciu na pódiu. Dokonca si zaumienila, že cvičenie a zdravý spôsob života priblíži aj bežným ľuďom. Práve u nás si od nej budete môcť prečítať tipy na zdravé jedlá, chudnutie a cviky, ktoré naozaj fungujú! Radka má za sebou dlhé roky tvrdej driny a vie, čo robiť, aby žena vyzerala dobre a hlavne sa cítila zdravo a fit!

Ako sa udržať celoročne vo forme bez diéty?

"Pri pohľade na fitnesky si väčšina žien myslí, že za ich dokonalou postavou sú nekonečné, drastické diéty typu kuracie mäso na vode, trochu ryže a zelená zelenina. Áno, určite sú medzi nami aj také prípady, to ale nie je tá správna cesta, hlavne teda ak sa bavíme o dlhodobo udržateľnom štíhlom a zdravom tele.... Áno, aj takýmto štýlom sa dokážu pripraviť na súťaž a možno aj uspieť, akurát, že toto žiadne telo a hlavne hlava dlho nevydrží. Klasický prípad je, že po skončení súťažnej sezóny, počas ktorej bolo telo v obrovskom deficite, začne dobiehať zameškané. Inými slovami  - z hladovania, prejde pretekárka do prejedania sa, čoho následok je, samozrejme, rapídne priberanie na váhe a s tým spojené aj psychické problémy," hovorí Radka.

"Pripomína vám tento scenár niečo? Nie je to totiž iba prípad fitnesiek.. S jojo efektom ste sa určite stretli už viaceré, keď si vezmete do hlavy, že schudnete do svadobných šiat alebo na ples či dovolenku, no a keď je po všetkom, úplne sa opustíte a priberiete všetko späť a ešte aj niečo navyše. Je ale toto skutočne to,  čo chcete? Verte mi, počas svojej fitness kariéry som si prešla všeličím. Absolvovala som rôzne diéty, áno priznávam aj také, o ktorých tu práve píšem... Našťastie skôr ako sa tieto nevhodné prípravy stihli podpísať na mojom fyzickom a psychickom zdraví, pochopila som, že výsledky sa dajú dosiahnuť aj inak - racionálnym prístupom k stravovaniu," vysvetľuje Radka.

"Nejde o žiadnu diétu, je to zmena celkového pohľadu na jedlo, uvedomovanie si a učenie sa, čo ktoré jedlo obsahuje a čo nášmu telu dáva. Ak máme tieto vedomosti, môžeme sa stravovať flexibilne, to znamená, že si môžeme si dovoliť jesť v podstate čokoľvek. Jediné, čo si sledujeme, je celkový príjem kalórií a jednotlivých makronutrientov."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Taaak moj sľubovaný videorecept na moje najobľúbenejšie ranajky je tu ako som vam slubila?? nemala som doma vločky, tak som použila zmes 4 celozrnných obilnin(ryza, quinoa...), ktoré som pomlčka na mlyceku na kavu... aspoň vidite že sa dá použiť vaš obľúbený zdroj sacharidov... Ingrediencie: 30g ovsenych vlociek (ryza, pohánka, quinoa...) 2 bielka Sladidlo( ja pouzivam Monk fruit od @superslim.sk ➡️zlavovy kód Radka10) 30g arasidoveho masla alebo proteínovej nutely 50-100g ovocia Vločky oprazime na suchej panvici, môžme pomliet, zmiešame s bielkami a so sladidlom a rozotrieme na panvicu. Pecieme pomaly na miernom ohni aby bola chrumkava?? 369 kcal B 19,4g S 40,6g T 14,5g Dobru chut? #fitness #fitnesslife #healthyfood #favorite #breakfast #snack #bikinifitness #diet #preworkout #tasty

Príspevok, ktorý zdieľa Radka Szombath (@radkaszombath_ifbb_elitepro),

"Zo začiatku sa to môže zdať otravné, možno až nemožné vážiť a zapisovať si každé jedlo, ale v dnešnej dobe existuje už veľa rôznych aplikácií, kde si viete jednoducho zapísať, čo ste zjedli a program vám sám vypočíta množstvo prijatých kalórii, bielkovín, sacharidov a tukov. Strávite tým len pár minút denne. To, čo je však na nezaplatenie, je pocit slobody. Môžete jesť čo chcete, môžete si dať svoju obľúbenú sladkosť, môžete ísť na večeru s priateľmi a pokojne si dať aj pohár vína. Dôležité je zmestiť sa do vašich nastavených kalórií a aspoň približne dodržať makrá a pomer 80:20 - 80% plnohodnotné jedlo, 20% menej plnohodnotné jedlo. Výhodou je, že tento systém stravovania je práve vďaka tomu, že nič nezakazuje dlhodobo udržateľný," prezradila Radka cestu k vysnívanej postave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie