Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zoštíhlite si nohy do leta: 5 účinných tipov vám viditeľne zlepší postavu za krátky čas
Zdielať na

Zoštíhlite si nohy do leta: 5 účinných tipov vám viditeľne zlepší postavu za krátky čas

Zdroj: Profimedia

Ak ste sa ani vy nenarodili s dokonalými nohami supermodelky, nezúfajte! Tieto tipy vylepšia úplne každú postavu!

Blížiace sa leto je silnou motiváciou, aby sme si vylepšili svoje krivky. Mnohí z nás počas karantény pribrali nejaké to kilečko navyše a menej pohybu sa odrazilo nielen na brušku, ale aj na nohách. Práve nohy upútajú pozornosť nielen vtedy, keď sa vyzlečiete do plaviek, ale vyniknú napríklad aj v úzkych džínsach.

Na bicykli si môžete urobiť aj takýto nádherný výlet!

Zbavenie sa nadbytočného tuku z akejkoľvek časti tela vyžaduje kombináciu správneho stravovania a cvičenia. To isté platí, aj keď sa potrebujete zbaviť nadmerného tuku v nohách. Tieto tipy vám pomôžu.

1. Viac chôdze je základ  

Medzi najjednoduchšie a najúčinnejšie spôsoby, ako sa zbaviť tuku z nôh, je pridať do svojho bežného života viac chôdze. Chôdza je dokonca lepšia ako beh, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Je omnoho zdravšia, najmä pre ľudí, ktorí začínajú športovať so značnou nadváhou. Kĺby nie sú zaťažované ako pri behu, navyše pri chôdzi eliminujete aj rôzne možné zranenia, ako je vyvrtnutý členok alebo natrhnutá šľacha. A v neposlednom rade -  pri svižnej chôdzi budete skutočne spaľovať tuky a nie cukry.

Profimedia

2. Cyklistika

Ďalším skutočne efektívnym cvičením nôh je jazda na bicykli. Cyklistika sa môže zdať ako namáhavá aktivita pre mnoho ľudí, ale je to skutočne účinné cvičenie na formovanie nôh a spevnenie vášho pozadia. Začnite rekreačne a snažte sa pridávať si vždy o trochu viac. Pravidelné bicyklovanie aspoň 2-krát do týždňa sa odzrkadlí nielen na vašej postave, ale aj na lepšej nálade, pretože sin a čerstvom vzduchu dokonalo prevetráte hlavu. Na záver nezabudnite na dôkladný strečing nôh.

Profimedia

​3. Znížte príjem nezdravých sacharidov

Aby sa zabránilo hromadeniu tuku v nohách, ale aj v iných častiach tela, mali by sme znížiť množstvo uhľohydrátov vo svojom jedálničku.  ich stravy. Preto sa nutne vyhýbajte tučným jedlám, spracovaným potravinám a sladkým jedlám a nápojom, to všetko vám veľmi pomôže.

Profimedia

4. Zamerajte sa na kvalitnú stravu

Zmena stravovacích návykov je základom každej snahy schudnúť, rovnako aj keď potrebujete zoštíhliť nohy. Ak máte chuť na sladké, siahnite radšej po ovocí, do jedálnička si pridajte viac sezónnej zeleniny a dbajte na dostatočný pitný režim počas celého dňa, najvhodnejšia je čistá voda.

Profimedia

5. Krátke cvičenie pred spaním

Vyskúšajte túto krátku a pritom mimoriadne účinnú zostavu cvikov, ktorú vymyslela trénerka Tracey Anderson. Viditeľne krajšie nohy budete mať už za tri týždne, musíte však cvičiť pravidelne. Tieto cviky vám okrem nôh pomôžu tiež vyformovať brucho a spevníte si aj chrbticu.

youtube

 

Súvisiace články

Najčítanejšie