Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ploché brucho už za týždeň? Takto TO zvládnete úplne bez námahy!
Zdielať na

Ploché brucho už za týždeň? Takto TO zvládnete úplne bez námahy!

Zdroj: Profimedia

Aj vás trápi večne nafúknuté brucho a cítite sa neisto, ak sa chcete vyzliecť sa do plaviek? Pomôžeme vám, ako sa ho zbavíte aj pár dní pred dovolenkou!

Síce sa vám podarilo zhodiť nejaké to kilečko, ale vypuklého brucha sa nijako nedokážete zbaviť? Dodržujte týchto pár tipov aspoň sedem dní a uvidíte, že nastane výrazné zlepšenie!

Jedzte častejšie. Namiesto troch veľkých jedál denne, jedzte menšie porcie a častejšie. Každé dve alebo tri hodiny zjedzte niečo malé. Tieto jedlá úplne nezaplnia váš žalúdok, ale zabezpečia, že váš metabolizmus pôjde na plné obrátky a vy nebudete mať hlad.

Jedzte menej jedál bohatých na vlákninu. Hoci sú veľmi zdravé, väčšina jedál obsahujúcich veľa vlákniny - brokolica, fazuľa, kapusta, karfiol - spôsobujú plynatosť a nafukovanie. Snažte sa jeden týždeň tieto jedlá nejesť. Potom sa postupne zase vracajte do svojho jedálnička. Možno zistíte, že sú pre vás niektoré vhodnejšie, než iné a budete schopní si upraviť stravu tak, aby nezaťažovala váš žalúdok.

Proti plynatosti a nafukovaniu môžete bojovať aj prípravkami z lekárne, ktoré obsahujú enzýmy, ktoré rozkladajú komplexné cukry a zaisťujú tak ľahšie trávenie.

Upravte svoje porcie ovocia a zeleniny. Surová zelenina a ovocie sú skvelé pre celkové zdravie, ale spôsobujú nafúknutie žalúdka. Je lepšie jesť ich počas dňa a to iba v menších množstvách.

Zistite, či netrpíte intoleranciou na laktózu. Ak vás mliečne výrobky nepríjemne nafukujú a spôsobujú vám plynatosť, možno máte problémy tráviť laktózu alebo cukry obsiahnuté v mliečnych produktoch. Skúste nejakú dobu jesť len jedlá s nízkym obsahom laktózy (jogurty) a jedzte mliečne výrobky spolu s inými jedlami.

Jedzte jedlá s vysokým obsahom draslíka. Sú to napríklad banány, avokádo, papája, mango, melón a netučný jogurt (bez umelých sladidiel). Draslík je prirodzeným diuretikom, takže vaše telo zbaví prebytočnej vody a pocitu nafúknutia.

Dodržujte pitný režim. Absolútny základ by mala tvoriť obyčajná čistá voda, vyskúšajte aj niekoľko zdravých tipov, ako si ju môžete ochutiť, vhodné sú aj minerálne vody, bylinkové čaje, najmä zelený, ktorý pomáha odbúravať brušný tuk a tiež mätový, ktorý je výborný na trávenie.  

Úplne sa vyhnite všetkým sladeným nápojom a alkoholu.

Thinkstockphotos

Súvisiace články

Najčítanejšie