Najvýživnejšie raňajky, s ktorými schudnete aj opekniete: Jedzte ich denne

Najvýživnejšie raňajky, s ktorými schudnete aj opekniete: Jedzte ich denne Zdroj: Profimedia
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, preto by ste mali poriadne zvážiť, čo si vložíte do úst. Prezradíme vám, ktorú potravina má doslova zázračné účinky práve ráno.

Dietológovia a odborníci na zdravú výživu stále odporúčajú, aby sme do raňajok zahŕňali ovsené vločky. Ak to ešte nerobíte, možno vás presvedčia tieto fantastické účinky, o ktorých ste možno ani netušili.

Jesť ovsené vločky denne, najmä ráno, sa naozaj oplatí. Vyberajte si však naozaj kvalitné druhy bez príchutí a radšej si ich dochuťte sami. Dá sa z nich pripraviť chutná raňajková kaša, pridať si k nim môžete oriešky, rôzne semienka, čerstvé ovocie, biely jogurt, škoricu a podobne.

Vyskúšajte recept na najzdravšiu raňajkovú kašu.

Čo všetko dokážu ovsené vločky?
Zdroj: Profimedia

Zlepšia kvalitu pokožky

Množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny má veľmi priaznivý vplyv aj na stav vašej pokožky. Vločky obsahujú aj zinok, ktorý pokožku čistí a zbavuje ju škodlivých látok, tiež sťahuje póry a spomaľuje starnutie pleti. Pre pokožku sú dôležité aj ďalšie látky obsiahnuté vo vločkách a to železo, mangán či horčík.

Svalom dodajú bielkoviny

8 lyžíc ovsených vločiek obsahuje 15 percent odporúčaného denného príjmu bielkovín. Svalom pomáha aj vitamín E, množstvo antioxidantov a tiež glutamín, ktorý pomáha pri regenerácii svalov.

Dodajú vám energiu

Ovsené vločky vám dodajú potrebné množstvo energie a vďaka vysokému obsahu vlákniny vás dokážu nasýtiť na dlhšiu dobu, ako by ste čakali. 

Zdroj: Profimedia

Pomôžu vám schudnúť

Ovsené vločky zabraňujú hromadeniu tukov a toxínov v tele a tiež sa vďaka nim nebudete prejedať. Ak ich budete jesť denne, upraví sa vám trávenie, zbavíte sa nafúknutého brucha, zrýchli sa váš metabolizmus a začne sa vám upravovať váha.

Znížia cholesterol

Vláknina beta-glukán, ktorú ovsené vločky obsahujú, pomáha znižovať cholesterol v tele. Vďaka kyseline linolovej a rozpustnej vláknine pomáhajú znižovať hladinu triglyceridov a zlého cholesterolu v krvi, čím chránia telo pred vážnymi ochoreniami ako napríklad ateroskleróza, infarkt či mŕtvica.

Znížia riziko srdcových ochorení

Ovsené vločky sú bohaté na zdravé tuky a podporujú srdcové bunky a obehový systém. Vďaka antioxidantom sa tiež znižuje pravdepodobnosť poškodenia stien ciev voľnými radikálmi.

Zbavia vás tráviacich problémov

Výživoví odborníci odporúčajú denne jesť dostatok vlákniny, a to 25 až 35 gramov, pretože pomáha tráveniu. Už aj malá porcia vločiek, či ovsenej kaše obsahuje 1/5 odporúčaného denného príjmu vlákniny. Tá nám pomáha udržiavať správne fungovanie čriev a zabraňuje zápche.

Zdroj: Profimedia

Zdroj: brightside.me, health.com

Ďakujeme za vaše názory

TV Program

12:30 TOP STAR
12:50 Hoď svišťom
13:40 Hoď svišťom
12:35 Letecké katastrofy VI.
13:40 Simpsonovci VI.
14:10 Simpsonovci VI.
11:30 Ochranca II.
13:30 Hawaii 5.0 VI.
14:30 Spravodlivosť v krvi VI.
12:25 Oskar v balóne
12:45 Rybičky Flip a Flap
12:50 Albert pozná prírodu najlepšie
11:05 Pohled na lásku
12:50 Příběhy ze Země Oz: Dorotčin návrat
14:35 Láska na tři roky