Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vráťte prsiam pružnosť: Najúčinnejšie domáce triky zaberú už po 1 mesiaci
Zdielať na

Vráťte prsiam pružnosť: Najúčinnejšie domáce triky zaberú už po 1 mesiaci

Zdroj: unsplash.com

Ovísajúce prsia trápia mnoho žien, pritom stačí naozaj málo a ich stav sa môže výrazne zmeniť k lepšiemu. A dokonca aj bez plastiky!

Previsnutie prsníkov je prirodzený proces, ktorý súvisí s vekom, keď rovnako ako pokožka na tvári a tele, aj prsia strácajú pružnosť a elasticitu.

Okrem veku hrá úlohu aj tehotenstvo, dojčenie, menopauza, extrémne výkyvy hmotnosti, choroba, nikotín, alkohol ale napríklad aj nosenie nevhodnej podprsenky. Našťastie, existujú účinné domáce metódy, ktoré naozaj zaberajú a vašim prsiam môžu výrazne pomôcť. Vyskúšajte ich!

Intenzívna olejová masáž

Budete potrebovať jedinú surovinu – extra panenský olivový olej, ale rovnako dobre funguje aj olej jojobový, avokádový alebo mandľový.

Masáž olivovým olejom je rokmi overená a účinná metóda na spevňovanie pŕs. V kombinácii s pravidelným cvičením vám prsia zmení doslova zázračne!

Olivový olej je bohatým zdrojom antioxidantov a mastných kyselín, ktoré dokážu zmeniť  škody spôsobené voľnými radikálmi a zabraňujú prsiam v ovísaní. Navyše, pomôžu pokožku zjemniť a zjednotiť jej odtieň.

Postup:

  1. Dajte si do dlaní menšie množstvo oleja a jemne ho zohrejte.
  2. Začnite jedným prsníkom tak, že okolo neho robte malé krúžky jemnými masážnymi pohybmi.
  3. Urobte 10 masážnych krúžkov a rovnako pokračujte aj na druhom prsníku.
  4. Po skončení masáže prebytočný olej odsajte do papierových vreckoviek.
  5. Masáž opakujte každý večer, alebo minimálne 3-krát do týždňa.

    Thinstockphotos

Obohaťte svoj jedálniček

Vedeli ste, že veľkosť a pevnosť vášho hrudníka môžete ovplyvniť aj stravou? Potrebujete prijímať dostatok minerálov, vitamínov a najmä vápnika. Konzumujte paradajky, kapustu, kel, brokolicu, karfiol, mrkvu a červené mäso. K surovinám, ktoré môžu prsiam pomôcť patrí aj sója, ktorá obsahuje fytoestrogény a tie ovplyvňujú rast prsníkov.  Mnoho žien si pochvaľuje aj pravidelné pitie čajov na ženské problémy, ktoré sa odporúčajú piť aj pri prechode, údajne vraj pomáhajú aj na spevnenie prsníkov. I keď ide o bylinné prostriedky, užívajte ich s mierou. Negatívny dopad aj na elasticitu pokožky na prsiach má aj fajčenie a priveľa kávy.

Výrazné účinky má aj táto zázračná bylinka, vyskúšajte!

Zázračná pozdvihujúca maska

Ďalším výborným prostriedkom na pozdvihnutie prsníkov je maska ​​pripravená z uhorky a vaječného žĺtka. Uhorka má schopnosť zjemniť a tónovať pokožku, vaječný žĺtok má vysokú hladinu bielkovín a vitamínov, ktoré môžu výrazne pomôcť pri spevňovaní pokožky.

Ako na to?

  1. Očistite menšiu uhorku, pokrájajte na kúsky a zmixujte v mixéri.
  2. K rozmixovanej uhorke pridajte jeden žĺtok a 1 čajovú lyžičku masla alebo telového krému. Dobre premiešajte.
  3. Masku naneste na celé prsia a hrudník a nechajte pôsobiť 30 minút.
  4. Potom sa umyte vlažnou a na záver s čo najstudenšou vodou, aby sa pokožka prekrvila a ešte viac vypla.
  5. Opakujte 1-krát do týždňa.

    Profimedia

Spevňovanie cvičením

Nemusíte sa trápiť celé hodiny. K prirodzenému pohybu pridajte zopár cvikov cielených priamo na spevňovanie hrudníka a výsledky sa dostavia veľmi rýchlo!

Táto perfektná zostava cvikov na prsia vám zaberie iba 5 minút!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie